Jump to content
mindbendertb

Jam along audio not playing after update to 2.5

Recommended Posts

Updated to 2.5 & I have my floor unit connected to my computer via the USB. I practice with mp3s from my computer & they would come through the Helix. Now they are not. Any ideas why not? The Helix is showing on my computer as a playback device & is enabled but the audio is not going through the Helix like it should. My Global settings for the ins/outs on the Helix for USB say: Multi/USB in 1/2 Destination. I attached a couple screen shots. 

post-2637050-0-23451100-1518993609_thumb.jpg

post-2637050-0-74055400-1518993621_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same issue, MP3's used to play through the helix as it was listed in windows 10 for a playback device and still is.

But no sound...

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to right click the Helix device in your windows screenshot and right click the icon and select 'Set device as default' or do it manually via the MP3 software you are using on your PC. Route the output to the Helix soundcard

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to right click the Helix device in your windows screenshot and right click the icon and select 'Set device as default' or do it manually via the MP3 software you are using on your PC. Route the output to the Helix soundcard

 

Thank you!!!!! The right click, set as default worked!!!! You rock man, thanks again!!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you!!!!! The right click, set as default worked!!!! You rock man, thanks again!!! 

 

My pleasure bro! Now go slay some tunes on your Helix!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×