Jump to content
AngryIndianDude

POD HD Pro X fizzy USB tone, fine through line out?

Recommended Posts

My new pod pro HD X sounds lethal and I'm using the big bottom model for modern metal stuff just as I did on my XT Pro I've just let go -- sounds great through monitors using both R and L mono out and of course headphones.

USB output as my audio device is really really fizzy -- same tone but a lot less bass, very muffled and a very loud scratchy high end, as if it's only recording part of the tone. I've googled lots of threads with people just talking about line 6 fizz but the tone is fine -- just through USB it's doing this.

I've checked already the POD USB is studio direct not front end etc, made sure all levels are fine, but results via USB are totally different.

Read a good few posts about editing the 'Z' value in HD Pro Edit (22k, 3.5m etc) and whilst that changes some parts of the tone it still sounds very off through USB.

What am I missing here? I'd prefer to use the USB audio device method rather than line out so I can sell my interface and have a cleaner rig.

Thanks,
JP

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, hurghanico said:

just in case you didn't check it, make sure that only one monitoring system is enabled:

the POD direct hardware monitoring (the best one because of its zero latency), or the DAW recording software track monitoring (with latency)..

 

when both monitoring systems are enabled (mistake) at the same time, the resulting real time off phase sound is horrible..

the POD direct hardware monitoring can be switched on/off with the Line6 Audio control panel, the DAW track monitoring can be switched on/off with the DAW dedicated commands

 

Thanks for this — assumed it was this at first so isolated them both and still happened hence I posted this. Even happens with recorded tone which is indicative of something else — any other suggestions appreciated! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, hurghanico said:

what happens if you set the DAW track input from mono to stereo?..

any difference?

 

Exactly the same I'm afraid -- it was mono in the first place which is what I assume it should be!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×