Jump to content
Sign in to follow this  
soundog

V1.7 Fixed Logic Pro Snapshot Bug

Recommended Posts

I just got around to testing HXN Version 1.7 in Logic Pro X, and the bug which prevented the user from automating Snapshots in Logic Pro X (without jumping through some workaround hoops) seems to have been fixed. At least its working here (using Logic Pro X 10.4.2). I was surprised because it wasn't mentioned in the release notes.

 

Yay!

 

 

Screen Shot 2018-10-24 at 9.51.00 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

What are you sing to change snapshots ? hardware on the fly - fyi noticed you can roll a mouse over them and they change with no  midi assignments - kind of hard to do that while playing guitar :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use HXN as a plug-in for recording, so create automation on the timeline. I record my raw/dry guitar tracks, then tweak away during mixing. 

 

But if I needed to I can also switch Snapshots "on the fly" with any of my MIDI controllers .... Logic Pro X lets you map external controller switches, knobs, or faders to plug-in parameter using what it calls "Smart Controls."

Share this post


Link to post
Share on other sites

I never understood doing it after the fact - real time is my preference - want to hear what I am doing at the time not after :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some days ago, i tried to explain my problem,,its not very easy,,im not and English man ,but i try anyway,,ok,,i have everything connect into my Logic pro X, and Helix Native sounds are there when i open a song, but sometime i want to change or open helix to peak ecco or fuzz,,bla bla,, but when i do that , try to open the Helix its just stop the LOgic and it lock the program and i get message say it will report this to Apple,,the strange thing are ,,i haveHelix in my system? but it say i dont?? all happend when i try to upgrade to 1.7 and my floor to 2.7 i think the problem can be something about the files setup?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you start a new Project in Logic, make a new Audio track, and then put Native in as a plug-in, go to My Account in the bottom left corner of plug-in window. Select Preferences to see the version number. If not 1.7, try reinstalling it.

 

If Version 1.7 is installed and you continue to have your strange problem, you may want to try reinstalling Helix Native. You should be able to open and change things in Native while Logic is playing or stopped without any problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...