Jump to content
macnevine

HX STOMP 2x EXPRESSION PEDALS-- HELP- Bug?

Recommended Posts

I am using this cable:  https://www.amazon.com/Hosa-STP-203-inch-Insert-Cable/dp/B000068O1P/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1542141815&sr=8-1&keywords=Hosa+STP202   I have tried carious expr. pedals.  I want to use 2x expression pedals. Exp. 1 & 2.  I fully understand how to set them up in the prefs and I can see how to learn it.  I cannot get any to be recognized for expr pedal 1 it only recognized exp. pedal 2..  I need help with this.  Can someone please respond who has connected 2 expression pedals and let me know your pedal type and cable?  I have a gig and this is killing me because without control I cannot use the stomp for gigging.  Is this a bug?

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, macnevine said:

I am using this cable:  https://www.amazon.com/Hosa-STP-203-inch-Insert-Cable/dp/B000068O1P/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1542141815&sr=8-1&keywords=Hosa+STP202   I have tried carious expr. pedals.  I want to use 2x expression pedals. Exp. 1 & 2.  I fully understand how to set them up in the prefs and I can see how to learn it.  I cannot get any to be recognized for expr pedal 1 it only recognized exp. pedal 2..  I need help with this.  Can someone please respond who has connected 2 expression pedals and let me know your pedal type and cable?  I have a gig and this is killing me because without control I cannot use the stomp for gigging.  Is this a bug?

 

Didn't you say you got it to work once?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks so much- I have spent hours on this. It appears to be a bug.  I will try the users suggestion in the thread on The Gear Page as a work around and hopefully a new update will be released soon to address this bug.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd been waiting for my Boss dual footswitch to arrive (https://www.musiciansfriend.com/amplifiers-effects/boss-fs-6-footswitch?rNtt=boss) and it finally did yesterday.

 

However, I assume that the bug mentioned above largely renders it an inoperable mess. I'm hoping that's what it is because while I could get it to read ONE footswitch, it would never do two.

 

It'll be cool when the update lands . . .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone still getting this behaviour on 2.82 ? My pedal plugged into Exp1(tip) is getting recognised as Exp2 until I change FS4 to allbypass and back...Then it works as advertised. I don't really want to go and have to do this for all patches and re-save them. I have updated to 2.82 and then reloaded factory patches by holding down buttons 1&2 while powering on the unit. As per instructions.

 

Here is a video outlining the issue

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...