Jump to content
lckx

tap tempo on HX Effects

Recommended Posts

hello, with a simple delay, i wonder why when i changed tempo by tap tempo switch, the red light is following the tapped tempo, but i get no changed tempo on sound.

delay stayed with the same time as before.
can you help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your delay is likely set to a fixed millisecond, you just need to change that to a subdivision.

 

To use tap tempo you need to change the time setting on the delay. You do this by "pushing the button" for the time setting... this changes it from ms to subdivision. Then you choose a subdivision to use.... eg: 1/8th, dotted 1/8th, 1/4, etc... etc... 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did it with the edition software and nothing happens like i would...

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, lckx said:

I did it with the edition software and nothing happens like i would...

 

Try it on the unit... just in case there is a glitch in the software or communication. 

Once you set the delay accordingly the tap tempo will work. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

the default mode for the delays is Milliseconds as opposed to the subdivisions.  Unless you have it set to  1/4 note, 1/8 note (ect) the tap temp won't affect it.  

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...