Jump to content
DACMC2000

Line 6 Spider V Amp Won't Turn on

Recommended Posts

Hi! I have a Spider V 120 watt amp that I have been using for the last one and a half to two years. Not under warranty anymore so I need help fixing this myself

Here's what happened:

-I turned on the amplifier and attempted to turn up the volume. It made an extremely loud distortion noise so I turned down the volume and shut the amp off.

-I turned the amp back on, only to find out that my volume not does not work, and the amp will not produce sound from my guitar now.

-I attempt a factory reset, but I press play instead of the correct button and drums start playing. I turn the amp off.

 

And now the amp won't turn back on. When I attempt to turn it on, it displays the LED screen flashing with no words and does nothing.

Thanks in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I recommend trying to reinstall the firmware using a smart device or computer connected to the amp via USB. More info on updating can be found in the link below. If you experience a failed update or your amp locks up during boot up, you can hold down the Amp and FX buttons to enter Update Mode. Once it's in Update Mode, attempt the update procedure again. 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’ve been using my spider 120 for 9 months fine but suddenly it’s not making any sound from my guitar.ive tried a factory reset

and using brand new guitar leads it is still under warranty but I wanted to try and see if I could do it myself first

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/7/2019 at 10:10 AM, robwood68 said:

I’ve been using my spider 120 for 9 months fine but suddenly it’s not making any sound from my guitar.ive tried a factory reset

and using brand new guitar leads it is still under warranty but I wanted to try and see if I could do it myself first

I recommend trying to reinstall the firmware using a smart device or computer connected to the amp via USB. More info on updating can be found in the link below. If you experience a failed update or your amp locks up during boot up, you can hold down the Amp and FX buttons to enter Update Mode. Once it's in Update Mode, attempt the update procedure again. If that fails, please contact support!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

i played it 2 days ago shipped to a friend and now it will not turn on no lights nothing? line6 spider jam

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...