Jump to content

Pod Hd Pro Not Connecting To Jtv Or Floorboard


Recommended Posts

My HD Pro is not connecting to either my JTV89 or my FBV Shortboard MKII.  I am using the correct cables for both but it appears the HD Pro inputs are not sending any power out.  Has anyone else experienced this?  Don't really want to send the HD Pro back if at all possible.  Any idea?  Assistance greatly appreciated.

Link to comment
Share on other sites

Maybe a stupid question, but are you sure you are using the proper input jacks on the HD Pro? Both the VDI and the FBV connect to the HD Pro with RJ-45 connectors. It would be easy to mix them up if you are using a regular RJ-45 cable with the JTV rather than a shielded VDI cable. Check the input labels on the back of the HD Pro.

Link to comment
Share on other sites

I am using the correct inputs!  just no power being outputted from either.  Not recognising my JTV89 & no lights on my Floorboard!  I have a metal shielded end to the RJ-45 for the JTV which simply doesn't fit into the FBV socket or the Floorboard so I know I have the correct inputs!  Any other thoughts??

Link to comment
Share on other sites

I can also confirm that both cables I am using are not faulty.  I know this because the straight RJ-45 cable connects perfectly well with my Floorboard and Pod X3 and the metal shielded RJ-45 (that came with the JTV) connects with the converter and my Mac to use Monkey & Workbench.  Help!!! 

Link to comment
Share on other sites

What's the history of your HD Pro device? Have these connections ever worked to your knowledge? Is this a new or used device? Can you return/replace it?

 

There's nothing that can really go wrong, or be tweaked, about these connections. If the HD Pro is powered on these connections should work. If both of them are failing, and you have confirmed that the cables and connected devices are not at fault, then the only remaining answer is that your HD Pro is faulty and needs servicing.

Link to comment
Share on other sites

I've never used the connections since I purchased the Pro about 18 months ago but recently purchased the Floorboard and JTV89 only to find both connections don't work.  Unfortunately, Pro probably out of guarantee??  Don't suppose Line 6 will take pity on me as I wouldn't have realised the connections didn't work until I actually came to use them which happens to be outside of the guarantee/warranty period.  Do not really want to have to return it and pay what will probably be a substantial cost to have fixed.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...