Jump to content
BHatman

License Manager Won't Detect Ux2

Recommended Posts

I'm sure this has been posted before, but after 2hrs of searching the forums I can't find anything helpful.

 

Short Version:  

 

my Line6 License Manager won't detect my UX2

 

Detailed Version:

 

I am using a MAC running OSX 10.9.1

 

I downloaded and installed the Line 6 Monkey and License manager, updated all software and drivers and downloaded Pod Farm.  I had an existing Line 6 account, I logged in and register my UX2 and authorized my computer.  I downloaded and installed the POD farm software, but when I open it, it says no license found. When I run the license manager, it doesn't show the UX2 even after use the detect devices button.

 

What am I missing?

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

you might try an older driver... worked for some others.... (may not work for you...)

 

To remove driver 7.3.6

1- On a terminal run this command   sudo pkgutil --forget com.line6.driver.xtaudio.package (enter)

2- Then this sudo pkgutil --forget com.line6.driver.xtmidi.package (enter)

3- Reboot

To install driver 7.2.9

4- Downloaded driver version 7.2.9  http://line6.com/sof...a.html?rid=5675

5- Run the 7.2.9 driver package to install it and ended the process with a reboot

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem.

it's recognized by money, but not by license manager

I tried the option of uber guru, but to no avail. any other ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

 

i tried to install my Podstudio UX2 on an iMac without success. I have exact the same issue as described above.

The Monkey detects the device without any issues, but the license manager can not see the device, just the computer.

I tried different versions of drivers, monkeys and license managers without luck.

The MAC OS is 10.7.5 and at the moment all Line6 software including drivers is the newest available.

Side Note: On my Windows PC all works without any issues. License manager can see the device and all is correctly managable.

 

As a final step, I took a look to the diagnostic log of the License manager on MAC, in one line it says "Device not supported" , maybe this helps.

 

Many thanks in advance for any help !

 

Cheers,

Share this post


Link to post
Share on other sites

I checked the "diagnostic" on MAC and it says "Device not supported" in one line....
But what i am suppose to do? Can be fix this problem? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same Problem here on Windows 8. Had a Hard drive crash yesterday. Did a reinstall today. License Manager will not see my UX2. Exact problems as above. Can provide  log files if needed. Worked fine 2 days ago and for some reason I can't start a "Support Ticket". Can not get pass the first step. I hope Line 6 can help.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem. License manager can't detect my POD Studio UX2. Running on Mac OS X 10.8.5.

This Sucks. Thanks.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the exact same issue. Brand new ux2 but can't use it as I can't authorise it in License Manager. Podfarm says I have no license and opens in trial mode only. Was excited to set up and record and now this crap to deal with. Lame!

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is not first time i can't play guitar because of some problem with GX,

what if a had to record guitar now and i can't withoud pod farm.

GX was first and last thing that I ever bought from Line 6.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the "License Manager", you should NOT be clicking on the red "My Computer" link, you should see your device beneath that and click on it.

  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

have the same problem on may mac (windows works fine). Just one question. Why isn't Line 6 not giving any input on this issue so far ???? 

Not the support I expect from a vendor.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

same problem here. Latest Macbook, bought Dec 2013, License Manager does not see the GX...Monkey does...action Line 6-guys, you are loosing clients!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same problem too...

 

In the "License Manager", you should NOT be clicking on the red "My Computer" link, you should see your device beneath that and click on it.

 

I'm not clicking on the "My Computer" link. When I click on scan for devices nothing shows up in the box beneath it even though my UX2 is plugged in. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the "License Manager", you should NOT be clicking on the red "My Computer" link, you should see your device beneath that and click on it.

 

I clicked on "Scan for devices". Nothing shows underneath my computer. I'm using Garage Band with Amplitube 3 at the moment since POD Farm is limited. Might just stick with Amplitube.. lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just got a UX1 and I am having the same issue. mac here.

I called the tech service line and they are aware of the issue it seems. 

I called on the 26 th and started a support ticket but I have not heard anything back as of yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im using a ux1 and i was having the same problems not finding the device in license manager.

i found this version of it and reinstalled this and it now works for me

 

http://line6.com/software/readeula.html

 

this was for mac os x mavericks

 

hope it helps :D

 

hi, your link leads to the default site unfortunately ... can you please provide the version number that you used ?

Was it the license manager app and / or the driver that you changed ?

 

Thanks !

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi, your link leads to the default site unfortunately ... can you please provide the version number that you used ?

Was it the license manager app and / or the driver that you changed ?

 

Thanks !

hello,

i have the same problem : ux 2 ok with monkey but not in the license manager

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi, your link leads to the default site unfortunately ... can you please provide the version number that you used ?

Was it the license manager app and / or the driver that you changed ?

 

Thanks !

 

sorry about the link ill try to find it again....  i changed the version of the license manager from the latest to 1.02

and that solved the problem and it works fine now. all other software.. monkey ect are all updated to the latest version

 

Cheers !

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone,
 

I'm actually really sick of this problem, i've tried everything including changing the version of the license manager and the monkey.

So at this point i don't know what to do ... I would love to hear an intelligent answer form the Experts of Line 6, because is obvious that they got a little issue here.

I bought my Pod Studio UX2 just before christmas, and now i'm really thinking to change it for something else...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry about the link ill try to find it again....  i changed the version of the license manager from the latest to 1.02

and that solved the problem and it works fine now. all other software.. monkey ect are all updated to the latest version

 

Cheers !

 

Chidori,

 

many thanks for posting this ! Indeed it also works on my MAC with license manager 1.02 and the rest up to date (driver, monkey, podfarm)

The license manager 1.02 is able to see my device !

 

Thanks again ! :D

 

I will keep my ticket open, as I want to have the latest version at some time, but for the moment this is a workaround !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chidori,

 

many thanks for posting this ! Indeed it also works on my MAC with license manager 1.02 and the rest up to date (driver, monkey, podfarm)

The license manager 1.02 is able to see my device !

 

Thanks again ! :D

 

I will keep my ticket open, as I want to have the latest version at some time, but for the moment this is a workaround !

 

no worries glad i could help.

hopefully line 6 figure out whats wrong in the next update.

heres hoping

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey all frustrated UX2 owners,

 

I have been having the same problem as the rest of you guys. I just wanted to say that I changed my license manager to 1.02 also and it now detects my UX2. 

 

Just wanted to let everyone else who is stuck know. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

All, 

I got response that Line6 has fixed the problem with the license manager. I have now updated 

all software on my MAC to the latest versions and all works like a charm now.

 

License Manager 1.07 is now discovering my UX2 correctly !   :D  

 

 

Cheers, 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the Ux2 box, Mac 10.9.1. Tried downloading the Line 6 License Manager 1.07.

Still nothing. Can someone please tell me exactly what to do ? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same issue as csc76 and the licence manager will still not scan and find my ux2. Already tried reverting to older versions of the manager..

what gives?

using a macbook pro with mavericks 10.9.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...