Jump to content
Sign in to follow this  
Romegues

Crackles and pops with HX Stomp

Recommended Posts

I just bought the HX Stomp a few weeks ago and I'm having a lot of trouble when recording or playback in Cubase with crackle and pops (asio overload) and when just using it as my soundcard. I've tried all of my usb ports and the problem persists, but it is also random in nature, there are times it will be perfect and other times where it's horrid ad I have to try turning it off and on, rebooting etc, adjusting the buffer has little effect. I updated to the latest firmware and drivers as soon as I got it. My pc specs are an Intel 6700K and an Asus 170Z Pro Gaming mobo, 16GB ram etc. The problem is purely related to the hx stomp, when I try my (usb) Focusrite interface it works perfectly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cruising the Cubase section over at Gearslutz and found this thread.  It's an older post about Cubase 5, but maybe it will apply to your situation as well.  I wished I could help more, but Reaper is my DAW of choice.  If this doesn't work, I'm sure people more knowledgeable than me will chime in.  Here's what I found in that particular thread:


Hey guys , I found the solution ,In Cubase go to your device > Device setup > Vst audio system > Advanced options > audio priority > Chose " BOOST " ,
Ps : Make sure if you are using laptop to set you power option to maximum ,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks but I've tried that, but as I've said the problem isn't limited to just Cubase, it happens when just using it as my Pc's soundcard, it seems related to cpu usage, it's more likely to happen if I'm for example listening to music and the open some applications or switch apps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, me too - I use Garage Band, HX Stomp as interface, on a Mac Powerbook from 2013. I get a regular click or pop over few seconds. Very subtle, but it's there, can clearly hear it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The peculiar thing about it all is, when it happened in my case, Helix was the audio card being employed, and the clicks and pops were recorded to the track. Conversely when its an issue of CPU, the artifacts are NOT recorded.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Rawvolt said:

Really no Line 6 Response?  Where is the support for your product?

 

 

This is a user forum, not a support forum. If you want Line 6 CS support for a specific issue, your best bet is to open a support ticket.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×