Jump to content
Sonny6String

FHFX Mix Levels Changing on there OWN!!!

Recommended Posts

Got a new problem and I'm wondering if anyone else has this happening? My delay and chorus mix level is changing all on its own, it'll jump from my setting of between 27% - 33% to 47%ish, I see the value change on the master wheel as the LED's change white well the mix level is going up, as well I verify with my app, either on my iPad or iPhone... the mix level is changing all on it's own. Also the volume pedal is no longer a volume pedal (at times) and when used it'll cause the same problem and NO I don't have the volume pedal assigned to do a value change, I have a set mix level that is changing all on it's own. This is very noticeable when it changes the repeats are so loud they jumps out at you. If I step on the patch footswitch the settings go back to my settings, so thankfully the changes aren't saved, I do keep an app opened though so I can keep an eye on it as I do use it live in a Church setting where I can't use an amp.

Called L6, they were very awesome and helpful, and I was told to try a reinstall, which I haven't done as of yet... Pete at L6 also told me he has never had this problem reported to him, so I'm just wondering if anyone else has had this happen and if so were you able to fix it, if you did fix it please share this info. 

Overall I do love the unit and the ease of editing, hope this isn't the beginning of the end.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I've never had anything like this happen . . . so hopefully they get you figured out because that's pretty crazy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have had this same problem.  At first my reverb would randomly change mix levels and if I turned it off it would turn back on by itself.  I tried contact cleaner which seemed to solve the problem for awhile, but now it seems to have spread to the main volume knob too.  I suspect it may be the PCB.

 

I emailed Line6 and they said the unit would need repair, but since I’m out of warranty I’d be footing the bill.  Not too happy about that because I don’t use the unit all that much...

Share this post


Link to post
Share on other sites

My amp started doing that today! I’ve got a gig tomorrow! 

 

This sucks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×