Jump to content

Using Snapshots with Variax


grom68
 Share

Recommended Posts

I use a Variax Standard  plugged in a Helix LT.

I can't manage to change guitar model using the snapshots within the same preset. Apparently the guitar mode cannot be associated to a snapshot.

Does someone know something about this issue?

Link to comment
Share on other sites

First, your Variax needs to be connected via the VDI connection, not the 1/4" jack. 

 

Secondly you need to assign the desired Vaariax parameter (e.g. model) to the Snapshot Controller - just like any other parameter you want to control using snapshots.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, grom68 said:

Unfortunately the guitar model is not in the list ot items that can be assigned. I can find only :input gate, threshold, decay, guitar in Z.

It sounds like you are looking at the Guitar input (1/4") and not the Variax input (VDI).

 

Like silverhead said, you have to use the VDI cable and the Variax input to control the Variax model.

 

 

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, grom68 said:

Unfortunately the guitar model is not in the list ot items that can be assigned.

Are you shure? The Standard and the JTV-models are supported by the Helix...as far as I know. Page 20 of the English / American manual should help you find the right adjustements.

Link to comment
Share on other sites

  1. From the Input > Multi or Input > Variax block, press PAGE> once.
  2. Turn Knob 1 (Variax Settings) to choose between setting your Variax parameters globally or per preset.
  3. To assign a Variax parameter to snapshot control, PUSH AND TURN its knob. The value will appear white and in brackets.

NOTE: 2.80 (out soon) adds an additional page of parameters to adjust each string's volume independently and these can also be set per snapshot.

Link to comment
Share on other sites

Eureka, i've found the solution. Inisde the snapshot, select the variax model on the variax menu, right click on the variax model and select snapshot. It is different from the standard assignment procedure for the other parameters.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, grom68 said:

Eureka, i've found the solution. Inisde the snapshot, select the variax model on the variax menu, right click on the variax model and select snapshot. It is different from the standard assignment procedure for the other parameters.

 

It actually isn't, but glad you got it working...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...