Jump to content
kimsharp

After HElix 2.80 Update my L3m's are silent

Recommended Posts

I updated my helix to 2.80. Now the two Line 6 L3M speakers connected via L6 Link aren't working. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Global settings are reset during the update, is it possible your output settings are not done properly?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I went back and checked the Volume knob. It was set to multi, I normally set it to only control the XLR output so when I feed the house I can control the level. Thanks, Xmacvicar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, kimsharp said:

I went back and checked the Volume knob. It was set to multi, I normally set it to only control the XLR output so when I feed the house I can control the level. Thanks, Xmacvicar.

Interesting. I am glad its working, however, if it was set to multi, this should have also controlled the signal over digital L6 Link, so that kind of doesn't make sense? 

 

Scratching my head there haha

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, kimsharp said:

I went back and checked the Volume knob. It was set to multi, I normally set it to only control the XLR output so when I feed the house I can control the level. Thanks, Xmacvicar.

Good catch.  I find using Multi quiets my presets as I go 4CM at line level out to all then XLR is the only output the volume pot controls.

 

42 minutes ago, xmacvicar said:

Interesting. I am glad its working, however, if it was set to multi, this should have also controlled the signal over digital L6 Link, so that kind of doesn't make sense? 

 

Scratching my head there haha

I scratched my head as well when I was setting up my 4CM for stage and XLR out to PA path.  I haven't delved into the reasoning but with 2.80.0 installed I am revisiting everything

Share this post


Link to post
Share on other sites
58 minutes ago, xmacvicar said:

Interesting. I am glad its working, however, if it was set to multi, this should have also controlled the signal over digital L6 Link, so that kind of doesn't make sense? 

 

Scratching my head there haha

 

I get what you're saying but it makes sense if the outputs your monitor was plugged into before the update were not controlled by the Volume knob.  When the volume knob does not control a set of outputs those outputs default to full volume (as if the volume knob were at max). So, depending on how a preset is gain staged it may no longer be loud enough if it is now going by the Volume knob.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...