Jump to content
TokyoHam

Sonic Port + iOS 13 = NG?

Recommended Posts

On 3/25/2020 at 5:22 AM, Adityaln said:

Finally! The redemption we've all been praying for has been granted by ios 13.4! My iPhone X works flawlessly with my sonic port non vx version, after the update. Tested it with my six strings and bias fx and almost broke into tears when I could finally hear the sounds coming out of my speakers. :') I'm once again very thankful to this forum for having us informed upyo date of what happening. A big shout out to thr guys who professed the gospel words of ios 13.4 fix xD indeed its a miracle. I'm alas thankful to apple as well as line 6 for not letting us down ultimately even though there has been a delay. 

Please help me out as no connection is made. Any settings I need to adjust? I have an IPhone X IOS 13.4.1. Thanks in advance 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did anyone else experience similar problems with the update to 13.4.1 on an iPad like Skip03 and others? I'm still hesitating to do this update... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately Line6 said that I had a faulty unit so I had no success with the device. I purchased new cables and all but no connection. It really is a bummer. I honestly don’t know if you should upgrade or not. Try to get other units like an Evermix or Irig. Sorry line6 for promoting other units but these devices are not reliable as it’s causing consumers problems. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No problems here with iPadOS 13.4.1 on my iPad Pro 10.5“ with the Sonic Port VX. Works fine with the lightning connection.

Share this post


Link to post
Share on other sites
53 minutes ago, m-ram said:

No problems here with iPadOS 13.4.1 on my iPad Pro 10.5“ with the Sonic Port VX. Works fine with the lightning connection.

Yeah,I'mahappycampertoo!!Alongdisruption,butallgoodnow!AsasafetymeasureI'vedisabledmyiPadOSautomaticupdates. Apologies for the messed up writing... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 I have an iPhone 8  updated to 13.4.1 based on recent forum chats to use with the Sonic Port VX to use with garageband - how do I get the input to recognise ie guitar etc and to use the headphones on the Sonic Port VX for sound output can’t seem to get any input levels guitar or AUX please let me know what way to set up its driving me nuts cheers 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Two questions:

  • Does Sonic Port work properly with iOS 13.5.1?
  • Does Sonic Port work properly with iOS 13.6 (any beta testers out there)?

Terrified to upgrade to any version of 13.x because of the mess Apple has made. I'm not sure if I should install 13.5.1, sounds like it is bug ridden. WOuld rather wait for 13.6 which is just around the corner (GM was sent out to developers last week).

 

I am currently using iOS 13.4.1 and can conform that Sonic Port works fine with it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/13/2020 at 5:59 PM, garyzz said:

Two questions:

  • Does Sonic Port work properly with iOS 13.5.1?
  • Does Sonic Port work properly with iOS 13.6 (any beta testers out there)?

Terrified to upgrade to any version of 13.x because of the mess Apple has made. I'm not sure if I should install 13.5.1, sounds like it is bug ridden. WOuld rather wait for 13.6 which is just around the corner (GM was sent out to developers last week).

 

I am currently using iOS 13.4.1 and can conform that Sonic Port works fine with it.


My sonic port works fine with iOS 13.5.1. Tested various apps. If you want me to test something specific let me know. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/21/2020 at 5:23 AM, dcho said:


My sonic port works fine with iOS 13.5.1. Tested various apps. If you want me to test something specific let me know. 

 

Mine works fine with 13.6, just installed it a few days ago

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/13/2020 at 4:51 PM, mickroddy said:

Just updated to IOS 13.7 and stopped working again! 

Anyone else?

 

I'm still on 13.4.1, but I asked a friend to check as he already updated to 13.7, but hasn't tested the sonic port yet... I'll let you know about the outcome once he comes back to me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/13/2020 at 11:51 AM, mickroddy said:

Just updated to IOS 13.7 and stopped working again! 

Anyone else?

 

I updated my iPad to 13.7 and everything is still working. I specifically tested Uberchord, GarageBand, AmpliTube and a couple others.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, jelly78 said:

I'm still on 13.4.1, but I asked a friend to check as he already updated to 13.7, but hasn't tested the sonic port yet... I'll let you know about the outcome once he comes back to me.


Brilliant. Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, dcho said:

I updated my iPad to 13.7 and everything is still working. I specifically tested Uberchord, GarageBand, AmpliTube and a couple others.


Brilliamt news. 
I just need to work out what I’ve started doing wrong. 
Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, mickroddy said:


Brilliant. Thank you

My friend confirms all is working well, he's using an iPad and the standard sonic port, not vx. How about you, which devices are you using?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/14/2020 at 10:24 PM, dcho said:

I updated my iPad to 13.7 and everything is still working. I specifically tested Uberchord, GarageBand, AmpliTube and a couple others.

I was about to update my ipad to 13.7, but 14 is now the only option, has anyone tested it? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/17/2020 at 9:46 AM, jelly78 said:

I was about to update my ipad to 13.7, but 14 is now the only option, has anyone tested it? Thanks

 

 

My humble iPad Air 2 has been updated to iPadOS 14, and my SonicPort  (not VX) works just fine.


Tested with Audiobus 3, Overloud TH-U, GE Labs (Mooer), AmpliTube, AmpKit, ToneStack Go, Mobile POD, VStomp Amp HD, BIAS Amp 2. All working.

For some reason, other Positive Grid applications (BIAS FX, BIAS FX 2, JamUp Pro) are very unstable and crash easily. But I guess that it has nothing to do with Sonic Port, they  probably need to be updated.

 

Best

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

iPadOS 14 works works fine here too, i use an iPad 2017 with SonicPort VX - i tried Garageband, Cubasis, iMaschine, Borderlands and some more...no problems so far!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks guys!! A friend of mine also updated to iPadOS 14 and his sonic port (not VX) is also working perfectly. I'll update my iPad too and test my sonic port VX and let you know how it goes soon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Late replying here. Yes, Sonic Port works fine with iOS 14.

 

Excrement! Oops, I mean excellent :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Updated to iPadOS 14.1 and iPad Air 2 + Sonic Port still working

Looks like this has been fixed for good.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...