Jump to content
Sign in to follow this  
eriksan007

Solved. Audio drop outs in several DAWs, high CPU in Cubase

Recommended Posts

Update

I resolved the issue, which was due to a faulty battery on the Macbook Pro which didn’t hold any charge, once replaced, Helix Native runs smoothly. 

--------------------

Cubase

At 1024 sample buffer size and one instance of the plugin, the CPU usage is at about 80% and audio drops out slightly. Two instances, or other plugins, lead to serious dropouts.

 

Reaper

At 1024 buffer size and one instance of the plugin, the CPU at about 30 % load and it works unless I do something CPU intensive. Two instances makes use of 60% and the audio only plays well for a few seconds before starting to drop out.

 

Versions

Helix Native 1.81 demo, Cubase Pro 10.0.40, Reaper 5.983/64, Mac OS 10.14.6 (8GB RAM), RME Fireface 400 via thunderbolt adapter with firmware version 3.36 and Totalmix 1.60.

 

My computer.

885684154_Screenshot2019-09-18_22-31-13-513.thumb.png.08c8e78753c21de3ab174b0d2f228780.png

 

Do I have anything unusual taking up CPU?

1960929672_Screenshot2019-09-18_22-25-26-567.thumb.png.7a89dcfdaaede6704853ce922b9a6f16.png

 

Screenshot Cubase 1.png

Screenshot 2019-09-18_21-32-05-767.png

Screenshot 2019-09-18_21-32-30-439.png

Screenshot 2019-09-18_21-47-14-349.png

Screenshot 2019-09-18_21-48-26-706.png

Screenshot 2019-09-18_21-48-44-975.png

Edited by eriksan007
Resolution

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×