Jump to content
ndsinister

Toneport GX white noise while recording

Recommended Posts

I own a TonePort GX for 10 years. After years of break, decided to use it again. Plugged it into my MacBook Pro (Catalina). Drivers installed and device recognized by the system.

I fired up Garageband and I'm using VST plugins to get heavy distortion/effects. Only that I noticed that the device produces white noise even with no guitar connected to it and this noise is recordable as well. I attached a sample of it. I tried to play with the buffer but it has no affect. The noise remains no matter if I plug the laptop to the charger or not.

 

Years ago, I used Gearbox, which is no longer supported on latest MacOS, and I don't remember ever hearing that white noise. What can it be?

I'm using the stock USB cable. I haven't tried changing it because well I don't have any other cable.

 

Also note that if I use the device for listening only, there's no white noise. It's only when it's in recording mode.

with gain no guitar.mp3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...