Jump to content
Sign in to follow this  
ltmsc

Stagescape App Only Working With Extended Network

Recommended Posts

I have finally gotten my StageScape after waiting almost a year from ordering from Line 6.  Long list of problems.  I am trying to get the StageScape App to work correctly.  I have gone over every post I can find on the subject, but still have problems.  I am using the Apple Ethernet adapter and and Airport Express.  I do a hard rest on the Airport and configure to create a new network.  The StageScape just says trying to connect and never connects.  When I use the Airport to extend my home network, the StageScape connect and every thing works as it should.  Problem is, when I m using the mixer at a gig, I will not have internet access.  Why is it not working when I try to set up a new network without internet connectivity?  I have tried to set up all difference networks on the Airport express, but only the setting that extend my home network are working properly.  Any wisdom???  Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just a guess. Is the DHCP turned on in your airport express? It has been a while since I set one up, but, it seems that if it works on an extended network, the your home router is handing out IP address, but when it is not on your home network, nothing is handing out and IP address? When only using your airport express, make sure that the stagescape is connected, and verify that you ipad does have an IP address assigned, and is part of the network that you have named on your airport express.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you plugging into the LAN input (the one that looks like arrows?  You will be setting up a local network and not connecting to the internet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for your help. I was trying to use a 1st Generation Airport Express, and after much research, it looks like it isn't possible with this airport. I went and got the new Airport Express with two ethernet ports and it is working. Set up was very easy. I might be wrong, but it looks like you have to only have a new Airport Express with two ports. That should be stated in the documentation. I found out that even the Presonus mixers can't use the previous generation Airport Express's. Once again, thank you for your replies.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×