Jump to content

Guitar In not working...


dagawa
 Share

Recommended Posts

Hi all,

 

Just had a problem with my Guitar In jack not working.  My guitar works when plugged into an amp, but when I plug into my Pod GO, no signal.  It worked yesterday afternoon, and then when I came back home, I couldn't get anything out of it. Volume knob and foot pedal are all the way up, not even a signal to the Tuner.  Any ideas? Hoping not have to do a return. Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Hi, got same symtoms after installing newest update (1.11) on clean (just out of the box) Pod Go. Nothing helped - apart from factory reset (Hold buttons C and D as you power up the unit).

Hope that helps, greetings Detlef

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

I have had the same issue a couple times, more since the latest update.  I simply power off/on the unit and it returns.  This leaves me nervous about using the box at a gig. Hopefully this is a software issue.

Link to comment
Share on other sites

This happened to me too, thought I was just hooking things up wrong (was using an acoustic).  For me, running a preamp between the guitar and the Go made it come alive.  Then when I removed the preamp it was fine.  Weird.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 7 months later...
  • 11 months later...

I don't know if this is related and I don't know if the bug still exists but maybe it's helpful. When I first got my Pod Go I would regularly leave it on overnight. One morning I picked up the guitar to play and got no sound. Changing the preset using the dial on the Pod Go would bring it back to life. I reported it as an issue and they suggested I send it back to the dealer or it would have to be a repair. (I would pay for shipping) I only had it for a month at that point and I was lucky that the dealer took care of sending me a new unit. While I was waiting for the return shipping label etc. I narrowed it down to the Rival Sons preset I made using the Mandarin 80 amp but I still followed Line 6's advice and sent it back. The new unit did the same thing. I believe you can make it happen just by taking the default preset, changing the amp to the Mandarin 80 and leave it  on overnight. I assume there is a bug in that amp model that nobody notices because it takes a long time for it to happen. Line 6 left it as not reproducible. 

Link to comment
Share on other sites

On 6/3/2022 at 4:35 AM, Rocles said:

This can also happen if the effects loop is switched on...worth a check.

 

I found this out just earlier this week. Made a few new patches for practice that I was trying to use a boost pedal with. It didn't work quite as I expected so when I went to pack for practice I did not take the boost pedal. Then when I setup for practice I got no sound from the new patches and was stumped for a bit and starting to annoy, rightfully so, my bandmates. I switched to old patches for that night's practice and stumbled across the solution during a break late in the session. Thankfully it happened at a practice rather than a gig.

 

I wonder, if in a pinch you forget your pedal and are at a gig could you solve the no sound issue with 1 instrument cable simply plugged into the send and return of the effects loop?

Link to comment
Share on other sites

On 6/4/2022 at 9:35 AM, jjuba said:

I wonder, if in a pinch you forget your pedal and are at a gig could you solve the no sound issue with 1 instrument cable simply plugged into the send and return of the effects loop?

 

Just tested it and that works.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...