Jump to content
Sign in to follow this  
eagel

Spider V 240HC MKII high pitched noise when switching between presets

Recommended Posts

Hello everyone,

 

I just got my new Spider V 240HC MK II and I encountered a problem. 

While switching between presets I sometimes get a super high pitched and loud noise. Like someone scratching a nail over chalkboard. 

This happens at random, and I am now afraid to use headphones. I fear this noise through a headphone might damage my hearing.

 

I thought maybe it is a software problem and updated it, but the problem persists, even after I installed the newest firmware.

 

I used the head on its on with nothing else attached. Any idea or should I send it back to Thomann asap? 

 

Thank you for your help 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having this exact same problem.  I can't use the amp anymore because it's overwhelming.  With all knobs at zero, every turn of the preset selector gets louder as I approach "Insane" and it becomes unbearable.  I updated to the latest firmware 2.0 via the Line6 Updater V1.19 but it didn't change or fix anything with the sound.  Please help.

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...