Jump to content

POD HD500X Not Working Playing Outside


kmloon
 Share

Recommended Posts

2 POD HD500X issues during outside rehearsal for upcoming event.  

  • 1) volume pedal not working. 
  • 2) display stays on edit mode — as if I’m turning amp volume knobs — but am not touching anything. Preventing pedal on/off, patch switches.  

 

Any ideas?  Playing on 40’ flatbed trailer. No overhead cover — exposed to sunlight. Weather: dry 50 degrees, sunny.  POD and 4 external pedals plugged into power strip —> extension cord —> main power strip for band —> extension cord —> building power source. 

 

Input from sound engineer — either sunlight effecting or not enough power.  POD purchased 2018. 

Link to comment
Share on other sites

A long power extension can reduce the amount of amps and voltage very quickly if the wire gauge is too small, which it typically is in a band situation.  More than likely that was the cause.

 

People look at me kind'a funny when they see the extra heavy power cables I bring for long runs.  But that's what it takes.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...