Jump to content

Spider V remote version 2.00 NOT WORKING NEED HELP (windows 10)


Lomma99
 Share

Recommended Posts

My spider v remote has stopped working all of a sudden. It just wont open when I click it. Iv tried reinstalling and also have been relentlessly googling but I cant find anything hence why I'm posting here. If someone could please help me out here it would be much appreciated. Thank you

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 12/22/2020 at 5:18 AM, Lomma99 said:

My spider v remote has stopped working all of a sudden. It just wont open when I click it. Iv tried reinstalling and also have been relentlessly googling but I cant find anything hence why I'm posting here. If someone could please help me out here it would be much appreciated. Thank you

Hi, i got same problem here! I start the program but i cannot open!?

Link to comment
Share on other sites

I've had a ticket open for this same problem for at least 7 months. It was working on 1.03 then I updated to 2.00 and all the problems started. This program is wasting space on my hard drive.

I've received no help from the folks at Line 6. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

I had installed Spider V Remote 2.00 on three Windows-10 PCs with no problems.  THEN I upgraded one of those three with a brand new (just got it in fact) Windows 10th-gen-i5 tower from Dell.  With that machine, every time I launch 2.00 I get the initial "Spider screen" for three seconds then it goes away -- and that's it.  I initially figured that I must have some weird firewall thing going on keeping Remote 2.00 from launching properly.  So I took down all of the firewall stuff, performed multiple remove/re-installs of Remote and still (very frustratingly) could not get it to work.  Then looking into these forums, there are others with the same issue that had installed down-rev version of Remote to make it work.  I tried that, and everything came to life.  So, I got Remote going on that new Dell tower now, but I have to run Remote 1.03 to do it (the most current version before the current 2.00).  I am at least grateful to have Remote working, but a little bummed out since I lose all of the new 2.00 functionality.  Hopefully Line 6 will fix this issue with a 2.01 release???

EDIT: I also removed/re-installed the Line 6 Spider Drivers 1.95 (current version) too as part of the above process, but that was no help either.  Maybe there is a a combination of Remote 2.00 with an older-rev Driver that would work?  That was the only thing I did not try.

Link to comment
Share on other sites

I have the same problem.  Spider V Remote version 2.00 worked fine on my older Windows 10 machine.  I got a new PC and the Remote program would attempt to start for a couple of seconds and then terminate.

 

I worked with Line 6 support for quite a while on this problem.  They seemed to focus on Microsoft dot-Net Framework versions.  Had me try installing/uninstalling various versions.  In the end, nothing worked.  The Line 6 guy apologized and said they had no solution at this time.  (This was a couple of months ago)

 

Thankfully, Remote version 1.03 works fine.  Seems like the only solution is to uninstall version 2.00 and download/install version 1.03.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...