Jump to content
Benjy777

FBV 3 with Spider III HD 150 wont switch presets, only saves

Recommended Posts

Hi all.  Bought a brand new FBV 3 for my son's Spider III 150HD.  All compatibility documents seem to show full compatibility.  Pedal is fully functional EXCEPT all presets save instead of switching.  I am completely baffled.  When pressing each button on the FBV3 (i.e. A, B, C or D) the display reads "saving" and saves the current patch to it.  Simple right?  Well, when pressing any and all of the buttons, they always save....never switch.  I am obviously missing something simple....I hope?

 

I have documented the issue in a YouTube vid here:       https://youtu.be/fgqimL1-Bgw

 

Thanks in advance for any help!!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Without the FBV plugged in, are you able to change (and save) patches on the amp itself?  There should not be even an option to save patches from the FBV, so it sounds likr something might be 'stuck' in the amp settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes.  The amp works perfect.  Thats odd.  The screen on the FBV actually flashes "saving" when I press it, so the footboard it attempting to save something.  Thanks for your time!!  Beats me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried a different CAT5 cable?  Also check the 'pins' in the amp jack, the cable and the FBV jack - they bend easily.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...