Jump to content
Vulture1

Has MidiCC59 got a problem or is it me?

Recommended Posts

Not long ago I started using the MidiCC59 applied to a foot switch on the control centre to switch between EXP1 and EXP2. This has suddenly stopped doing what I expect it to do, and I can't seem to get into EXP2 either with MidiCC switching or the toe switch........it's bending my brain!

 

If it helps, i use this because my wah block is set to bypass on EXP1 at 5%, in other words, as a switchless wah. However, I want to also use EXP2 as a min/max speed controller for my Rotary block. I was using MidiCC59 and a short Midi cable from out to in with thru off to enable this Midi switching approach and remove the need for toe switch to be used. It HAD been working perfectly, but now not.........any experts out there?? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the MIDI Channel on the FS set to Base?

Attached is an example preset configured to do what I THINK you're trying to do.

Works on my Helix Floor.

Vulture1-1.hlx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi rd2rk, thanks for trying to help me out here........I tried your preset and it still isn't switching between EXP's. Even weirder than that is what shows on the screen when switching it, or trying to use the EXP. The speed numbers just go crazy, jumping about all over the place. I can send you a short video if we have a way to do that? Otherwise I'm beginning to think that a backup and factory reset may be required just incase something glitchy has happened with midi. I'm trying to think what I may have done to change this, but nothing springs to mind. The weirdness is only related to the EXP's on the presets trying to achieve this. I'm up to date with 3.01 also.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, forgot to confirm that yes, the midi channel is set to base, and I do have a good quality short midi cable going from out to in, thru set as off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you press the ROTARY switch, it DEACTIVATES the Rotary Block.

Press FS2 to engage EXP2, then activate the block manually. Switch back and forth to make sure that both actions are occurring, then SAVE.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, weird again.......that's not what that preset does my end. When I press FS2 for the Rotary it turns the Rotary on, not off. Even if i progressively remove each asign on the Rotary and try FS2 it won't switch between EXP1 & 2. In fact the toe switch isn't even going between EXP 1& 2 on a completely different preset, or even a preset with nothing in it.  It's beginning to feel like something is awry. What do you think about a backup, then a factory reset, is that pretty straightforward?  Or maybe reinstating an older backup?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll attach my modded version.

If it still doesn't work for you, recheck your MIDI settings in Globals.

Maybe a factory reset is necessary, or even a complete reinstall of 3.01.

Running out of ideas. It works for me!

 

CLEAN AC15 FRIED.hlx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your help, much appreciated. The one you just sent still isn't working for me, but the fact that it works on your side tells us something. I've since been reloading a number of previous backups to when I know this was working properly, and still no switching on EXP1 & 2. I think that takes me to the re-install of 3.01 and/or back to factory settings, which I can now try. I'll try to put another post up if this solves it. Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...