Jump to content
Sign in to follow this  
Juanes007

Firehawk Fx red light A button

Recommended Posts

My Firehawk Fx stopped working. Nothing is displayed on the interface. A red light shines at the "A" button. Nothing so far has worked: Factory reset, connecting it through the USB and trying to update it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you end up getting anywhere with this issue? Mine is doing the same thing now. Nothing works, wont factory reset.. $400 paperweight. Im waiting for a response to my support ticket

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have seen the Firehawk do this when the unit cannot read the firmware from the internal SD card.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/15/2021 at 5:16 AM, Juanes007 said:

My Firehawk Fx stopped working. Nothing is displayed on the interface. A red light shines at the "A" button. Nothing so far has worked: Factory reset, connecting it through the USB and trying to update it. 

Could be the SDcard inside, sometimes you just need to remove and insert again

You need to remove, the screws at the back side (NOT THOSE IN THE MIDDLE) only the screws at the plastic support

 

Now you can slide de front and remove carefully

Now remove all the nuts and the screws at the ouput side

 You will see  a large and a little electronic board, turn CAREFULLY the little one and you will see the  micro sd card 8 GO class 4

Try to remove it and insert again you can power on the FH to take a look if restart or not

If not :

The image is broken on the Sdcard you need to reinstall a new .bin image on  the sd card

 The sd card can be fixed with a little bit glue, take care to not add glue on the connector of the sd card

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Punkyboy said:

Could be the SDcard inside, sometimes you just need to remove and insert again

Solid A button would indicate the SD is detected, but firmware was not found on it. It's unlikely the card is loose/dislodged. That scenario typically has only the display backlight on(dim blue light, no text) with no switches lit up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, NucleusPrime said:

Solid A button would indicate the SD is detected, but firmware was not found on it. It's unlikely the card is loose/dislodged. That scenario typically has only the display backlight on(dim blue light, no text) with no switches lit up.

 

Try it first

otherway = rewrite the firmware on the sdcard with  imageUSB (free software don't need to instal, just launch)

Share this post


Link to post
Share on other sites
31 minutes ago, Punkyboy said:

 

Try it first

otherway = rewrite the firmware on the sdcard with  imageUSB (free software don't need to instal, just launch)

I think you're confusing me with the OP.  I don't need to try it. I'm the one who originally posted the backup process to the FB group.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, NucleusPrime said:

I think you're confusing me with the OP.  I don't need to try it. I'm the one who originally posted the backup process to the FB group.

 Some people say that sometimes just need to move the sd card works !

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
56 minutes ago, Punkyboy said:

 Some people say that sometimes just need to move the sd card works !

 

I know you are just trying to help. But I don't think you fully understand how the unit works. Or how to recognize the various ways it can fail to start up. I've done extensive research and testing on the Firehawk FX. It's not guesswork. When the A Button is lit solid the problem is NOT the SD card being loose or missing. The Firehawk has detected the card if the A button is lit, but was unable to load the firmware. Meaning it's a problem with the firmware itself. It's either not on the SD card or the data was somehow corrupted.

It's not difficult to take the Firehawk apart, but there's a fair amount of time and energy required to do it. There's no point in recommending someone disassemble their unit when it stands no chance of fixing the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...