Jump to content
Sign in to follow this  
kitetrick

Just bought 2014 JTV59 FW unknown

Recommended Posts

Just picked up s/n W1201xxxxx  earlier this month, been loving it. Got my VDI-USB interface yesterday. I'm getting two green lights on the interface when I connect the guitar and interface to the computer. Monkey is listing an unknown firmware with 1.03 as the newest firmware for the interface. Update doesn't work.

 

Any ideas for the next step? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it an actual VDI cable that you are connecting to a Variax-supporting Line 6 device like Helix or POD HD500x/Prox? Or is it the Variax hardware interface device/cables? If the latter make sure you are powering the guitar with a fully charged battery and have a 1/4' cable connected to the Variax output jack.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the interface to from the computer directly to the Guitar, so I understand that I need to power the guitar from the battery. I've also seen posts and instructions for the usb interface talk about the 1/4" jack needing to have a cable plugged in. I'm getting a green light for both the couputer side and guitar side of the interface.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Open a support ticket. Sounds like things should be working.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I thought I would try one more thing before starting the service ticket, I had sold a POD 3XL to a friend at work last year when I picked up an HX Stomp. He has let me play with it this last week and once I had all the drivers updated it has allowed me to update the firmware to the latest 2..23 version with Line 6 Monkey and now the new style Variax VDI USB interface is working with Monkey and Workbench HD software to edit my variax settings.

 

Thanks for being a responsive network for people with questions, I learn a lot from just reading all the questions posted, hopefully this one will help someone else in the future.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You gave insufficient info. What was the message you got when you tried to do the update? This may seem like a dumb question, but did you turn on the guitar by pressing on the tone bank selector button?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...