Jump to content
Sign in to follow this  
Timothy55555

Spider IV HD150 Burned

Recommended Posts

I plugged my amp head into my computer using an Ethernet cable so I could install a custom tone. It started smoking and I immediately unplugged it. Now it doesn't light up and only makes a loud buzzing sound.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Woops!   You cannot plug a Spider 4 directly into a computer!  You need to use an FBV MkII Express or Shortboard.  You will need to bring it to an authorized repair center for evaluation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Um... You’re lucky you didn’t burn up your computer as well. The RJ45 jack on the amp isn’t an Ethernet port. It’s sole purpose is to connect one of the Line 6 FBV foot controllers. It sends power over one pair of wires, so you probably created an overload condition. You may very well have actually damaged your computer’s Ethernet port as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What fflbrgst and phil_m said. The RJ45 mod jack on the amp is labeled FBV Pedal, not computer.

Buzzing is a bad sign, amp chips or the main board damage to a regulator. Buzzing would be the 60-cycle from the wall.

Bummer.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...