Jump to content
Isaac15soler

I have a problem with a Line6 PODHD300 pedal board

Recommended Posts

Posted (edited)
I have a Problem with a Line6 PODHD300 pedalboard, I connect it and connect the Guitar and it takes time to give Full sound, it gives sound of the strings little by little ... And then after 15 minutes it sounds as it should be ... Help Please
Edited by Isaac15soler
Mistake in a word

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hard to be sure, but to me that sounds like a problem with the hardware: perhaps a faulty internal connection or solder joint that is making a firmer connection as it warms up, or a component like a capacitor that is dying.

 

Do you have a Line 6 service agent where you live? Unfortunately paying to fix something like that might not be cheap and it might be more economical to replace the unit with a more modern one, perhaps a used model. Depending on where you live you might be able to find a general electronics repair person who could investigate.

 

If you have an ability to work on electronics you could investigate yourself, but you have to know how to not electrocute yourself or the Pod to look internally.

 

A simple suggestion that does not need the Pod to be opened would be to gently waggle your input jack and output connections in different directions and see if you can get the sound to cut out or come in if you apply gentle pressure at different angles. If you can then you are likely to have a broken solder joint where the connector meets the motherboard.

 

Or, maybe just turn it on 15 mins before you need to use it. It might work that way for a good while and you can save up for another one  :-)

 

Someone else may have better suggestions, but those are my initial thoughts.

 

DM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe the following linked thread https://line6.com/support/topic/33436-pod-hd-300-problem/#comments

and specific post https://line6.com/support/topic/33436-pod-hd-300-problem/?do=findComment&comment=371497

could be useful for your issue

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All about POD HD500/X

help and useful tips

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...