Jump to content
TomR237

MIDI CC issues

Recommended Posts

Hey guys, wondering if anyone can help with an issue im having

 

so basically, my bandmates Helix rack isnt receiving CC messages correctly. for context, my band use the cymatic LP16 live to change presets and snapshots on our units. my HX stomp is receiving both PC and CC messages correctly, however the Helix rack is only receiving the PC messages and not the snapshot info. strangely, over USB directly from the DAW, both units receive the PC and CC messages correctly.

 

has anyone had this before? as i said, the Helix rack is getting the program changes but not changing any of the snapshots over 5pin midi. ive already checked the basics, the unit is on the correct midi channel, everything is enabled as far as i can see, it just doesnt make sense.

 

any help would be greatly appreciated.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

What @zappazapper said. Reason being that a recent update added a "wait" period to prevent this problem. If the Rack doesn't have the latest FW, updating could be the solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...