Jump to content

Hx stomp FX Loop (loss of high frequencies)


korgmusicshop
 Share

Recommended Posts

Hi everyone. please tell me, if you faced such problem on Hx stomp. When you connect a Strymon Timeline delay to the FX Loop, the sound becomes muddy. (loss of high frequencies) Almost all the processing pedals, which I connect via FX Loop sound much worse than in input. The patches are qualitative. I don't understand what is the problem? Thanks in advance!

Link to comment
Share on other sites

On 1/27/2022 at 10:09 AM, korgmusicshop said:

I don't understand what is the problem?


Hi,

 

The first thing to check is if the Send/Return block is set to instrument or line level. Strymon Timeline, which IIRC has Hi Z inputs and expects an instrument level signal. 
 

Global Settings > Ins/Outs


Hope this helps/makes sense.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Also be sure you are not getting phasing issues. Depending how you are routing and how you are mixing dry/wet in the Strymon, and what loop block you are using (the single fxloop or dedicated send and return blocks), you should always be sure you are not creating phasing issues with two overlapped signals. Mix should be set to 100%, or in the case of Send block, you should also set Dry Thru to -120dB, otherwise the incoming signal passing through the send will phase against the "dry" returning signal from the looper.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...