Jump to content

The pickup of the thick sixth string does not work


AlfonsMallgan
 Share

Recommended Posts

I have a Line 6 Standard Variax-guitar which I bought from a private person some time ago. However, the battery driven pickup of the thick sixth string does not work. It does not catch the string vibrations. What to do? Try factory reset and/or firmware update? I live in Sweden.

Link to comment
Share on other sites

It's not likely a software problem, so resetting, and/ or reflashing the firmware probably won't help.

You can try cleaning around/underneath each individual bridge saddle... the ground connection for the piezo saddles relies on solid contact with the bridge itself. If there's a bunch of accumulated dust and crud under there, then that connection can be interrupted. If that doesn't help, then that individual piezo is dead and will need to be replaced, and it's time for a service ticket.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...