Jump to content

Humming when Amp is active


Fos87
 Share

Recommended Posts

Hi everybody! I hope you’re we’ll.
I am presenting humming problems with my Helix after last update.
When I go to rehearsal we use a PA system when the Amp /cab is active makes this humming noise, then when I bypass it disappears. I’ve got another PA at home which is doesn’t happens.

So I recon is the PA or the configuration of the Helix with that amp????

Link to comment
Share on other sites

On 11/9/2022 at 3:44 PM, Fos87 said:

Hi everybody! I hope you’re we’ll.
I am presenting humming problems with my Helix after last update.
When I go to rehearsal we use a PA system when the Amp /cab is active makes this humming noise, then when I bypass it disappears. I’ve got another PA at home which is doesn’t happens.

So I recon is the PA or the configuration of the Helix with that amp????

 

Also curious regarding@rd2rk's question. Does this happen on only one PA and just one amp/cab block?

 

Does this happen on any amp/cab that is cranked? One possibility is that the hum is there but not at a high enough level to detect until you make the amp/cab active. Look to your unshielded pickups, cables, ground loops, bad PA channel, etc...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...