Jump to content
Ayiangoullis

Can't Get A Good Sound In Podfarm 2

Recommended Posts

I've been trying for 2 weeks now, since I bought my Pod Studio UX1, and I didn't manage to get any good metal sounds. I tried with reaper, cubase, but still my recordings are just worthless. Compared to others, like this guy (

), their recordings are awsome.. Even trying other's presets didn't work for me!

(I have an LTD H-1001 with active EMG's if that helps)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Good metal sounds" is a relative thing.  I'm guessing you have tried out all of the preset patches already?  Have you tried adjusting parameters like the gain/drive on the PodFarm amps, as well as distortion/drive pedal FX?  Its possible your active pickups are overdriving the input of the UX1, you could try plugging into the UX1 via a stompbox pedal of any time which would buffer the input voltage.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe you could ask the person who posted the video which models (s)he's using.

Good chance (s)he has Metal Pack add-on too.

 

Also keep in mind POD Farm models amps and effects, not mastering and mixing.

 

Mixing and mastering a final product is in and of itself a different skill/art.

Have you tried double tracking you guitar with less overdrive distortion?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...