Jump to content
outkay

L6 Pod Studio UX2 - Need to reboot serval times per day

Recommended Posts

Hi,

 

Im using LINE 6 POD STUDIO UX2 with my DAW - Reaper.

Whenever Reaper crashes, I get the "There was an error while opening your audio hardware: Error initializing ASIO driver" statement. 

My line 6 UX2 interface cannot be reinitialized in Reaper without reattaching it. But the UX2 interface works fine with all other programs.

Is there a way to reinitialize asio for UX2 in Reaper without having to reboot everytime? (I'm running 32 bit windows 7 - I have the same OS on my notebook and the problem does not occur there so the UX2 is not broken). 

My sample rate is 128 on UX2 and reaper project, but this issue occurs regardless of what sample rate I use. 

I've searched the forum for solutions to this but haven't found one. I did everything from the sticky topic.

It's a bit tiring... Any solutions I am missing???

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried disabling or uninstalling of any other sound device drivers on that computer? Have you tried uninstalling and reinstalling the Line 6 Drivers? If something like what you have going on happens to me I have to reboot, I've tried disabling the driver to renable it and it doesn't work, usually I have to press and hold the power button on my 'puter until it "shuts down hard" in order to get going again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you reproduce the Reaper crash?

Is there a certain thing you do in Reaper that causes the crash?

 

I know if I disconnect my UX while Reaper is using it it may BSOD, I wonder if somethong elsa is tryting to grab control of that USB port.

OR it may be a power management setting on your pc.

 

I get the ASIO error when opening Reaper and I am using a different device.

Just a long shot, but try saving your Reaper project before it crashes and see if you still get the error when opening.

Of course that does not address the crashing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Triryche this wouldn't happen to be related to the asio4all and L6 driver conflict I read about would it? Where the DAWs only like one driver at a time.

 

Just thinking.....

 

-B

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure, the OP didn't mention using ASIO4ALL.

 

But yeah, I would only use ASIO4ALL as last resort.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...