Jump to content

schontone

Members
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About schontone

  • Rank
    Just Startin'

Profile Information

  • Registered Products
    2
  1. I have gotten this on 3 different files when trying to put them into the preset section on the Helix computer program. All of the other files/presets load fine. Anyone know what the guys have in them that throws that error code?
  2. Thanks! I think this will at least get me into the ballpark. Did you notice any problems with your digitally modeled pickups after you changed out the magnetic pickups?
  3. I checked the Line6 Knowledge base but couldn't find anything about the SD pickup that the JTV pickups are similar to in specs. I would really like to know that though. The SD Custom Custom has a very unique sound to me. The highs are rolled off a little and the mids are really creamy. It looks like the JTV 89 pickups have all the same color leads as the Duncans. (white, black, red, green, and shield. ) Does anyone know if they correspond exactly with each other?
  4. Thanks! I'll see what I can find out on the knowledge base. If I do this, I will also keep in mind the pickup height adjustment.
  5. Every guitar with a bridge hum-bucker that I have has a Duncan Custom Custom in it. It isn't that I don't like the JTV 89F pickups but more that I have all of my patches set to the Duncan Custom Custom. Has anyone else changed out the bridge pickup in the 89F to a Duncan? If so, any information, pictures, schematics, directions, etc., on how to do this would be greatly appreciated? Thanks!
  6. I have owned a bunch of digital gear over the years. At first they were all grainy sounding and had to be "warmed up" with other things like tube preamp, tube power amps, different speaker configurations etc. The newer stuff like the Helix is at another level as far as processing power is concerned. If you apply the way technology progresses in most case you will see that at first new technology is very expensive, bulky, and doesn't work very well. Think about fax machines, cell phones, TV sets, cameras. They all went down this same road. As the technology progresses, it gets smaller, less expensive, and works perfectly. The first digital cameras were very pixilated. Now they are very clear and the pictures are beautiful. This is the same with digital processors. At first they sounded "pixilated" because the processors were not able to manage the huge amount of information to fill in the sound gaps. Those needed to be "warmed up." The hardest thing for me to get in my mind has been that the present state of guitar processors like Helix do not need compensation in order to sound right. Now here is the real problem in my opinion. FRFR is a label applied to a group of speakers and amp combinations that may or may not be full range flat response. I have found that there is a great disparity in the word "flat" in this context as there is using the world "full." This is why headphones all sound different. Almost all speakers and headphones "color" the sound. When you download a patch or start your own with an amp model, someone had to load that in and tweak it with their version of an FRFR. When you put it in your machine through your FRFR and it sounds harsh, it could be that your FRFR isn't as FRFR as the the first guy's or visa versa. This will require you testing and retesting until you find a sweet spot in your own FRFR world. The good news is that once I found it, I realized that the high end digital guitar processors of today like Helix actually do work the way that they are supposed to work without a lot of ancillary gear.
  7. UPDATE: Support ticket is in and Line 6 sent me an email telling me they would respond within 3 day. I'll keep everyone posted after I get a response.
  8. Thanks for the quick reply! I just didn't know how to proceed correctly. I will open up a support ticket and get started. BTW, I agree with your previous post in that no product is free from a certain % failure and what matters most is what they do to make it right. I'm sure they will do their best. Thanks again.
  9. Hi phil_m, I thought as one of the experts here maybe you could help me figure out what to do next. I copied the above post for you to look at but I haven't heard anything from Line 6 on it yet. I would like to get it to the correct person but just not sure how to do that. Thanks Here is the update on this issue: Unit was seen and reportedly repaired at Sweetwater within just a couple of days. :) They told me that it was a factory defect having to do with the cable that goes to the screen. I asked if there was a way to get reimbursed for the $71.40 for my shipping costs due to the extremely short time before the unit display failed and I was told that I would have to take that up with Line 6. So if anyone from Line 6 is reading this, would you please tell me what the proper procedure is for making that kind of a request? Thanks
  10. Here is the update on this issue: Unit was seen and reportedly repaired at Sweetwater within just a couple of days. :) They told me that it was a factory defect having to do with the cable that goes to the screen. I asked if there was a way to get reimbursed for the $71.40 for my shipping costs due to the extremely short time before the unit display failed and I was told that I would have to take that up with Line 6. So if anyone from Line 6 is reading this, would you please tell me what the proper procedure is for making that kind of a request? Thanks
  11. I sent an email to my Sweetwater rep to ask him if he could do anything about that but I haven't heard back yet. The tech guy there said that the policy was to pay only for the return shipping. So that is all I know at this point.
  12. Thanks for the input from everyone. Sweetwater agreed that it was a hardware issue. Sent it back today fully insured via UPS for $71.40. Not happy about that after only having it since October this year. But the unit is pretty much non usable without a screen so I didn't have a choice at this point.
  13. Update: Resetting holding down 11 and 12 during restart didn't work, still having screen issues.
×
×
  • Create New...