Jump to content

DanAlexander

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by DanAlexander

  1. It turns out it was, in fact, the battery! And my foolishness. Apparently I got the new and old batteries confused when I swapped them out upon receiving the guitar... I could tell because a new 9V from the same package that I have at home had a different expiration date than the one in my guitar; so I must have taken the old battery out, put it back in, then thrown the fresh battery in the trash. At least it was a cheap and easy solution. Thanks everyone for the suggestions!
  2. Thanks, I've actually tried the Aux in because I read on another thread that it might be the solution, but no dice. Still get the fuzzy distorted sound. I changed the battery first thing when I got it (secondhand) just in case, but I'll change it again as a last-ditch to try to isolate the problem. I think the pickups seemed almost suspiciously far from the strings to me, actually, but maybe that's the next thing to try. It would be strange to me that they'd be setup too near/far though; according to the previous owner he hadn't adjusted anything and it was set up as strandberg would specify. Re: the bass comment... I mean... he's not totally wrong ¯\_(ツ)_/¯
  3. I'm having some trouble with distortion (clipping?) of my dry guitar signal in my Helix. I recently got my hands on an 8-string strandberg with Fishman Fluence Modern active pickups, and noticed I was having trouble getting clean tones. I tried playing into an empty patch to hear what my dry signal sounds like, and it was a bit fuzzy/distorted sounding. I monitor my sound with 250 ohm Beyerdynamics headphones, so I doubt I'm over-driving them. The problem persisted with the phones volume turned down/up etc. I've also tinkered with other input settings, like turning the guitar input pad on/off, with no luck. Any advice? It also seems that, despite the input signal seeming super hot, recording the dry signal via USB to cakewalk yields an extremely weak signal; I'm new to this type of recording, but am I missing something? Thanks!
×
×
  • Create New...