Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Jump to content

VladoBelo

Members
  • Posts

    1
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by VladoBelo

  1. On 28. 5. 2022 at 0:10, littlespaceman said:

    O tom jsem psal samostatně v jiném vlákně, takže jsem rád, že se tato konverzace odehrává zde; Mám velký problém se způsobem, jakým je FX smyčka implementována na Catalyst, a je to pro mě narušující řešení - zesilovač se vrátí zpět, protože FX smyčka prostě není vhodná pro daný účel a vypadá to, že spadla velká koule. Řádek 6... ... POKUD jsem to pochopil správně! Takže jsem rád, že to všechno opravím :o)

     

    Problém, který mám, je, že používám smyčku FX pro looper. Nicméně řekněme, že nahrávám smyčku pomocí předvolby bez reverbu / zpoždění. Pak chci sólo přes tuto smyčku s jinou předvolbou, která používá reverb a delay. Ale když to udělám, do první smyčky, kterou jsem nahrál, se přidá i reverb a delay, díky čemuž to celé zní kašovitě a je to v podstatě nepoužitelné.

     

    Takže tady to jde - moje pochopení, napomáhané vysvětlením výše, je;

     

    1)Pořadí věcí v zesilovači = EFEKTY (pokud PRE*) -> PRE-AMP -> FX LOOP -> EFEKTY (pokud POST*) -> POWER AMP

    (* EFEKTY mohou být PRE nebo POST)

     

    2) Pokud je to správné, pak to vysvětluje, proč mám problém, který jsem popsal výše; protože když jsou EFEKTY post, jsou stále před FX SMYČKOU, takže jakékoli EFEKTY, které jsou zapnuté v presetu, který chci použít k sólování přes smyčku, ovlivní i samotnou smyčku. Je to správně?

     

    3) Jedním z řešení by bylo umístit EFEKTY do polohy PRE. Ale jak víme, pokud je delay umístěn před zkreslený předzesilovač, pak to, s čím skončíte, je kašovité a nepoužitelné. 

     

    4) Nejlepším řešením – implementovaným na digitálních zesilovačích jiných značek atd. je, aby FX LOOP byla poslední v řetězci, kromě POWER AMP. Ale takhle se Catalyst nedává dohromady. A proto je nemožné jej efektivně používat s looperem v FX LOOP, bez problémů, které jsem popsal výše.

     

    Je to všechno správně?? Pokud ano, posílám zesilovač zpět, protože jediný důvod, proč chci FX LOOP, je použít looper, aniž bych musel zapojovat looper do přední části před PRE-AMP.

     

    Čekám na vaše odpovědi!

    Hi, I have the same problem.. did you manage to fix it or is there no new fw? Will it help to connect the distortion between the guitar and the in input of the combo?
    And further set the FX for? Thnx Vlado

×
×
  • Create New...