Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'helix device not found'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 1 result

  1. Evil_Patrick

    Brand new to Helix - device not found

    Just got the delivery of my first Helix. It came with 2.21 and I've blown a good 3 hours trying to jump though various hoops to upgrade to 2.3 I followed the instructions found here: http://line6.com/support/topic/18284-latest-helix-firmware-230%E2%80%94nov-21-2017/ Specifically, the instructions in GREEN, as they seemed to apply to me. My computer system is a Windows 7. After downloading and installing, which seems to work, neither the HX Edit nor the Line6 Updater sees (via USB) the connected, brand new Helix. I have gone through multiple Installs and uninstalls of the Line6 Helix bundles, with multiple reboots after each. I have powered down the Helix, waited 30+ seconds, powered it back up, and restarted one or the other of the applications (HX Edit or Line6 Updater) but they always give error messages stating that the device is not connected. Well, it is connected. I have unplugged the USB (gives the familiar "disconnect" tone on the Windows system) and plugged it back in (and get that familiar "connected" tone on the Windows system). I have used the Device Manager and can positively see that there is a "HELIX" device now connected to the system. At one point, I loaded the previous rev of the Line6 Updater and it actually saw the device connected. I then cleaned off the 2.3 HX Edit and downloaded and installed the previous rev of HX Edit, but no....still can't see the connected device. Arg! I've watched a nice help video, but it offered no hints for my particular issue. Since there are Line6 instructions that tell users to "Use their existing HX Edit to back up presets", it seems that the use-case for new owners (those without an existing HX Edit) might have been skipped....or not tested? I don't know. Can someone please explain how to get over this hurdle? Thanks in advance!
×