Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'variax standard noise'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Wireless
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 1 result

  1. I bought a Variax Standard last week after seeing a good deal online. I started using it through a VDI cable into a Helix and a Blackstar Artist 15. Going into the second day I was exploring the Worbench editor, and added a couple of tunings. I also created a custom guitar for Keith Richards Open G tuning, by reducing the volume on the low E string to zero - nice easy way of doing it without actually having to take a string off a guitar. It was all going wonderfully until a loud "white noise" started. I think I was just turning the Guitar Selector when in cut in. The noise is almost as loud as the strings. It is only present in Variax mode, and changes in tone as I turn the Guitar Selector and Tuning knobs. I have tried changing to a 1/4" jack cable, going straight into the amp without the Helix, and using a different amp, but nothing made any difference. I also did a firmware upgrade flash, which additionally served as a factory reset, in case my custom settings had caused something - no joy. The noise is not there in magnetic pickup mode, so it is obviously something in the Variax system. It will obviously have to go back to the shop for a replacement. However I am rather concerned that this should happen on a brand new instrument after only 24 hours, and that these instruments may not be very reliable. I can fix most things on my conventional guitars myself, but I can't fix this. If this guitar (or replacement) is going to keep going wrong, particularly after the warranty expires, it is going to become a very troublesome and expensive liability. Is this sort of problem common, or am I just unlucky?
×
×
  • Create New...