Jump to content

Recommended Posts

After a few  hours of exploring Internet links and experimentation, it seems evident that the Line-Six brand  20ft. VDI cables are problematic.  Type "Variax VDI Cable Issue" into  a search engine and encounter a well documented you-tube link that demonstrates an issue that the company should take care of.  Why does the short ethernet cable sent with the guitar work totally fine for VDI connection, while using the long line-six cable contribute to sonic havoc?  

 

Line Six has known about this issue for some time, and I have spent a lot of money.  Please fix it Line Six; take care of your consumers.

 

Thank you.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you considered it may be the guitar socket?

I know you said it works ok with the Workbench cable but not the VDI. Was your Variax new or used when you bought it. There was a lot of talk a while back around the specs of cables and Line 6 said that ordinary Ethernet cables should not be used because they can damage the socket on the guitar. Perhaps this has happened to yours? Try moving all the connectors in the guitar socket so that they are a tighter fit when the cable goes in. I hope that works for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×