Jump to content
Sign in to follow this  
notstevelam

garageband and toneport ux2 (can't assign inputs properly)

Recommended Posts

im running High Sierra and Garageband 10.3.2.

I have the Toneport ux2 with the latest drivers along with pod farm 2. 

 

Garageband is set to use the UX2 as both input and output. I can choose from 4 inputs from the Toneport when setting up a new track.

 

image.png.38078f3fd0a742bd54cea70818cce3a2.png

 

 

All i want to do be able to do is map :

INPUT 1 as MIC 1
INPUT 2 as MIC 2

INPUT 3 as INSTRUMENT 1
INPUT 4 as INSTRUMENT 2

 

So that when I add a new track, I can simply select the input # and start recording from that input.

But I can't seem to actually change these assignments. Right now, for some reason, input 1, 2 and 3 are all the same input (guitar instrument input on the Toneport) while only  'Input 4' is Mic. Why is that???

 

In fact it doesn't even seem to follow what it says in the midi/Line 6 settings.

 

image.png.d04aa2c122ff5924cf94a2313b85dd2d.png

 

 

 

Am I missing or doing anything wrong here? I'm *not* trying to record multiple inputs at once. I just want to be able to switch inputs properly on different tracks. Just seems bizarrely counterintuitive right now.


I tried this in REAPER daw as well and it does the same thing (input 1,2,3 are all instrument and only input 4 is the Mic).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...