Jump to content

paulmccartneyfan

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About paulmccartneyfan

  • Rank
    Just Startin'

Profile Information

  • Registered Products
    2
  1. Just receiverd an answer on this topic from a support ticket. Unfortunatelly the only solution given was to send it to the authorized dealer. Im really afraid to send it there.The problem is that the dealer in Chile has several complaints from other fellow musicians, stating that they do nothing to solve technical problems and their instrument stays there for weeks before they return with no solution. Unfortunately the truth is that I might start telling other fellow musicians not to buy any Variax guitars...they are great to have but in this country if you have a problem with them you are done..At least in the US there seems to be great support for these products. I might take it to an electric--audio tech to see if he can do something. If not just dump it in the trash can.
  2. Im having a similar problem on my 600...I just posted it and I will try sending it to a luthier to clean pots and check for anything loose or the Jack plate assembly like Mark posted. Really hope It works and get it fixed..I trully like this guitar.
  3. Hello...im having problems with the presets in my variax 600. On the les paul (lester preset on the variax) it keeps on switching into a strat model for some reason. When I turn it on or plug it in (via the Vdi cable or the line 6 power supply), it sounds good for 5 minutes and then it starts switching between the Lester (on the lester position) and a sparke(strat) this keeps on going for 5 more minutes untill it settles into the sparkle(staying into the lester position in the variax). The same thing happens with the acoustic 12 string, it keeps on glitching between the 12 string and the 6 string untill it remains as a 6 string after 5 minutes. Ive tried reflashing several times and the same thing keeps on happening. The other day I checked the battery compartment and I realized I had dead batteries for too long (there was a bit of white powder coming off them) I took them off and cleaned the compartment a bit. Maybe this affected the circuit. Has anybody has had the same issues, I really need your help, since im from SouthAmerica,Chile and there are no authorized Variax centers here or nobody who understands how to fix a variax. Thank you fellow musicians..I would trully apreciate your feedback!!
  4. Hello fellow musicians, for some reason the first string of my variax 500 goes mute on me when connected. The problem happens after playing a bit. Seems to happen when I change between models. Ive opdated the flash memory through my workbench and it solved the problem for 6 months. I had the same problem again and refreshed and this time it solved the problem for 2 weeks but again it happened. Ive read about the subject in this forum and some people say its might be the piezo(really hope not since it would be a pain to get it down to Chile and Line 6 doesnt ship down here either), but since it gets solved momentarily (when I update flash memory) Im hoping it might be a software problem. Also in my country (Chile,S.america) there are no qualified repair Techs on the Variax who could solve the problem. Can you please help me!
  5. Hello fellow musicians, for some reason the first string of my variax 500 goes almost mute on me when connected. It sounds really low.The problem happens after playing a bit. Seems to happen when I change between models. Ive opdated the flash memory through my workbench and it solved the problem for 6 months. I had the same problem again and refreshed and this time it solved the problem for 2 weeks but again it happened. Ive read about the subject in this forum and some people say its might be the piezo(really hope not since it would be a pain to get it down to Chile and Line 6 doesnt ship down here either), but since it gets solved momentarily (when I update flash memory) Im hoping it might be a software problem. Also in my country (Chile,S.america) there are no qualified repair Techs on the Variax who could solve the problem. Can you please help me!
×
×
  • Create New...