Jump to content

happycats0199

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

-1 Poor

About happycats0199

  • Rank
    Just Startin'
  1. happycats0199

    Issue With My 4 Cable Method Setup- Hd 500

    Thanks Jim, it failed test a. So does that mean that the amp FX loop is not working?
  2. happycats0199

    Issue With My 4 Cable Method Setup- Hd 500

    Ok, so still having the issue. Here is a new wrinkle I discovered as I was experimenting. If I unplug the able on the fx return on the pod (coming from amp FX send), or the line out from the pod (going to amp fx return), I get sound coming out of the amp. In other words. The amp is getting everything from my pod FX send (to amp in). I can monkey with the other two cables and it doesn't do any thing. I still can only hear the effects on mybpod if they are in front of the FX loop icon on the pod, but I thought this might be able to be a clue to you guys as to what is going on? Ideas?
  3. happycats0199

    Issue With My 4 Cable Method Setup- Hd 500

    ok - thanks for that. will check on those when i get back after work.
  4. happycats0199

    Issue With My 4 Cable Method Setup- Hd 500

    so the order goes, compressor, distortion, effects loop, (amp modeling set to 'off'), delay, rotary drum, (then i think there is a 'pan'). when in move the delay and/or rotary in front of the loop icon, then i hear them, but behind it i don't.
  5. happycats0199

    Issue With My 4 Cable Method Setup- Hd 500

    well i set the bypass to 'on' and then no signal at all came out of the amp. when i put the bypass to 'off', i can hear the signal of all the effects that are ordered in front of the effects loop icon on the pod. seems when i put the bypass to 'on' on the amp it cuts everything out.
  6. happycats0199

    Issue With My 4 Cable Method Setup- Hd 500

    Its a Vox AC30 cc2x, about 3 years old
  7. happycats0199

    Issue With My 4 Cable Method Setup- Hd 500

    Sure, cable from guitar to pod. Pod effects send out to amp in Amp effects send to pod effects loop return Pod line out to amp effects return That is right?
  8. happycats0199

    Issue With My 4 Cable Method Setup- Hd 500

    Hi all - I recently started using the 4 cable method with my HD 500. Sounds great for anything in front of the effects loop icon on the pod signal chain. but when i move anything to after the effects loop, then it becomes inaudible through the amp. If i move it up ahead of the loop, its fine, but then that means it's running through the pre-amp, which defeats the whole purpose. Ive double,triple checked that i have the cables hooked up right. And no amount of playing wiht the send/receive volume levels on the pod or the amp effects loop output makes any difference. anyone have any ideas on why this could be happening?
  9. Hi - looking for advice. I am running my HD 500 through my Vox AC 30 for live sound. Can I use the pod to just model the effects and not model an amp on the pod? Not sure if my ears are lying to me or not, but it seems at times that it muddies up the sound when i have an amp modeled on the pod (along with effects) and then run the output through my vox (clean). Anyone have any experience on that? should i be doing effects only and setting amp model to (none)?
×