Jump to content

josegermain

Members
  • Content Count

    34
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About josegermain

  • Rank
    Just Startin'

Recent Profile Visitors

89 profile views
  1. josegermain

    HX Edit "no device connected" problem. Help please.

    Yep already had v2.3 firmware installed on the "HELIX" when i bought it. Question is, if i needed to install hx edit 2.3 on my "PC" before going to 2.71 or going straight to 2.71 is ok ? Hope that's more clear. Finally got a hold of 2 more usb cables to try. It seems this is related to a cable, usb port deal so let's hope it works!
  2. josegermain

    HX Edit "no device connected" problem. Help please.

    One question, i was supposed to install hx edit 2.30 before updating my unit to 2.71 in the first place ? i didn't do that. I installed HX edit 2.71 on my pc ( drivers, hx edit , and updater ) connected the helix, opened the updater and finished the update process with no problems.
  3. josegermain

    HX Edit "no device connected" problem. Help please.

    Hi codamedia, yeah i know that you can't have the 2 open at the same time. Never opened both at the same time btw.  The problem is more related as to why the Updater picks up the helix but the HX Edit doesn't.
  4. josegermain

    going back to old firmware

    Thanks! And after rolling back with the updater, should i install the correspoding version of the drivers and hx edit (2.60 in my case) ? Or are they backwards compatible?
  5. josegermain

    going back to old firmware

    I wan't to roll back from 2.71 to 2.60 and i was almost certain that you can do it with the currect version of the updater. Would like to see if that it's correct or not. I didn't find any guide for rolling back firmware.
  6. josegermain

    HX Edit "no device connected" problem. Help please.

    Hi Datacommando! The reason i don't want to go to 2.8 at the moment is to avoid any further troubles that might add to the ones that i already have. Eventually i will go to 2.8, for sure. As you said, my helix hardware (LT) was updated succesfully to v.2.7.1. from 2.30. That update process was done via the line 6 updater . That was the only thing that i clicked to update from 2.30 to 2.71, after installing HX Edit 2.71 and it's components.The unit was never connected to this computer before that. I can listen to music , the pc recognize it but i can't open "HX edit" , because it says no device connected. Another thing is that i can't find helix control panel. With the Pod X3 and Pod HD you can find it under midi audio devices and configure sample rate etc. Now i can only access the helix control panel in my DAW, i don't know if that is normal or not. It's almost like the unit is being half recognized by the computer, because the updater detects it but not HX edit. I already did a few reinstalls. I need to test another cable and maybe another usb port ( no hub of course ) but i already tested 2 of them. I don't have much free time for troubleshooting stuff but today finally i do. It sounds awesome and i can't wait to be able to edit my patches with HX edit and load my IR's.
  7. josegermain

    HX Edit "no device connected" problem. Help please.

    Yeah that would be the most logical way but im kinda scared reading all these problems related to the 2.8 update so i want to first make sure that i can get it working properly with a previous firmware and then jump to 2.8. I can't open HX edit and it seems that you need to open HX edit to update to 2.8, if i'm not mistaken.
  8. josegermain

    HX Edit "no device connected" problem. Help please.

    Bump!
  9. josegermain

    HX Edit "no device connected" problem. Help please.

    Man, these 2.8 update threads got me confused haha. What order do i need to follow to roll back firmware ? My helix is running 2.71 i want to go to 2.60 to see if that fixes the problem 1) run my current updater and roll back to 2.60 2) unistall everything ( drivers, hx edit , updater) 3) install everything , in this case HX Edit V2.60, wich contains all right? Thanks.
  10. josegermain

    HX Edit "no device connected" problem. Help please.

    Thanks! will do that. Another pic of that events windows of the controller shows this. device not migrated due to partial or ambiguous match.
  11. josegermain

    HX Edit "no device connected" problem. Help please.

    Yeah , I did install just the Line 6 Helix driver ( v1.91) with the same results. I'll roll back the helix firmware to 2.60 , uninstall drivers ( hx edit and v1.91) and install the drivers that works with the 2.60 firmware. I uploaded a pic of the "events" windows of the helix driver that took for friend that knows a bit of this problems. "requiere más instalación " translate to , requires more installation. I don't know if that helps .
  12. josegermain

    HX Edit "no device connected" problem. Help please.

    If i want to roll back the drivers ,to pinpoint the source of the problems one by one, what are the right steps? Run the updater and go from firmware 2.71( current ) to 2.70 or maybe older. Uninstall drivers ( all ?) and reinstall the HX Edit Installer that corresponds with the downgraded firmware. Is that right? I will also install the Helix on another computer to check if the same problem persist. It looks like your tipical windows 10 / driver related stuff. Thanks!
  13. josegermain

    HX Edit "no device connected" problem. Help please.

    Reinstalled with the same results. I heard that some people had the same problem with 2.71 , maybe if i go with 2.70 it will work? I discovered that if i go to my daw, it recognizes helix as my interface and let me change buffer size or bit rate and i can open the helix control panel but it seems that a few things are not listed ( asio client and default buffer size ) also i can't find helix control panel in the start menu. Weird. Maybe if i try it with another computer will help me identify the cause of the problem. I had a pod hd 500 and an x3 pro working in this computer with zero problems.
  14. josegermain

    HX Edit "no device connected" problem. Help please.

    The helix is already updated to 2.71. That part worked fine but im asking if i need to have it powered on and connected via usb while reinstalling the v2.71 installer? Maybe i lollipoped up that part because i remember that when i was installing the drivers i didn't connect the usb cable to my helix on the first minutes of the process. Updating worked fine, and of course , the helix was powered on while updating. I'll reinstall now.Thanks for the help.
  15. josegermain

    HX Edit "no device connected" problem. Help please.

    Yeah , it's weird. Should i left the helix connected via usb and powered up the whole time when re installing drivers? Thanks!
×