Jump to content
Sign in to follow this  
red888

Can't update AMPLIFi TT firmware from my PC

Recommended Posts

Trying to use the PC utility to update the firmware, but Windows can't find a suitable driver.

 

I'm running Win 7 SP2 x86.

 

Look at the attached picture for the errors I'm getting.

Where is the actual driver? I can try to point it to the actual driver in device manager, but I don't know where it would be.

post-2236027-0-98717500-1434568167_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I searched C:\Program Files\Line6\AMPLIFi Utility for any .inf or .sys files and didn't find any. Where does the installer actually put the damn USB driver?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I uninstalled and reinstalled, but got the same error.

 

Here is the output of the installation of the utility:

 

Output folder: C:\Program Files\Line6\AMPLIFi Utility

Extract: AMPLIFi Utility.exe... 100%

Extract: LICENSE-lgpl3.txt... 100%

Extract: LICENSE.LGPL... 100%

Extract: Qt5Core.dll... 100%

Extract: Qt5Gui.dll... 100%

Extract: Qt5Multimedia.dll... 100%

Extract: Qt5MultimediaWidgets.dll... 100%

Extract: Qt5Network.dll... 100%

Extract: Qt5OpenGL.dll... 100%

Extract: Qt5Positioning.dll... 100%

Extract: Qt5PrintSupport.dll... 100%

Extract: Qt5Qml.dll... 100%

Extract: Qt5Quick.dll... 100%

Extract: Qt5Sensors.dll... 100%

Extract: Qt5Sql.dll... 100%

Extract: Qt5WebKit.dll... 100%

Extract: Qt5WebKitWidgets.dll... 100%

Extract: Qt5Widgets.dll... 100%

Extract: QtWebProcess.exe... 100%

Extract: USBUpdater.exe... 100%

Extract: Uninstall.exe... 100%

Extract: d3dcompiler_47.dll... 100%

Extract: icudt52.dll... 100%

Extract: icuin52.dll... 100%

Extract: icuuc52.dll... 100%

Extract: libEGL.dll... 100%

Extract: libGLESv2.dll... 100%

Extract: libusbK.dll... 100%

Output folder: C:\Program Files\Line6\AMPLIFi Utility\L6QmlControls

Extract: l6qmlcontrols.dll... 100%

Extract: qmldir... 100%

Output folder: C:\Program Files\Line6\AMPLIFi Utility\QtQuick

Output folder: C:\Program Files\Line6\AMPLIFi Utility\QtQuick\Controls

Extract: qmldir... 100%

Extract: qtquickcontrolsplugin.dll... 100%

Output folder: C:\Program Files\Line6\AMPLIFi Utility\QtQuick\Dialogs

Extract: dialogplugin.dll... 100%

Extract: qmldir... 100%

Output folder: C:\Program Files\Line6\AMPLIFi Utility\QtQuick\Layouts

Extract: qmldir... 100%

Extract: qquicklayoutsplugin.dll... 100%

Output folder: C:\Program Files\Line6\AMPLIFi Utility\QtQuick\Window.2

Extract: qmldir... 100%

Extract: windowplugin.dll... 100%

Output folder: C:\Program Files\Line6\AMPLIFi Utility\QtQuick.2

Extract: qmldir... 100%

Extract: qtquick2plugin.dll... 100%

Output folder: C:\Program Files\Line6\AMPLIFi Utility\QtWebKit

Extract: qmldir... 100%

Extract: qmlwebkitplugin.dll... 100%

Output folder: C:\Program Files\Line6\AMPLIFi Utility\QtWebKit\experimental

Extract: qmldir... 100%

Extract: qmlwebkitexperimentalplugin.dll... 100%

Output folder: C:\Program Files\Line6\AMPLIFi Utility\platforms

Extract: qwindows.dll... 100%

Output folder: C:\Program Files\Line6\AMPLIFi Utility

Extract: qwindows.dll... 100%

Extract: msvcp120.dll... 100%

Extract: msvcr120.dll... 100%

Output folder: C:\Program Files\Line6\AMPLIFi Utility

Create folder: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Line 6\AMPLIFi Utility

Create shortcut: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Line 6\AMPLIFi Utility\AMPLIFi Utility.lnk

Create shortcut: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Line 6\AMPLIFi Utility\Uninstall.lnk

Running INSTALL_DRV2

Output folder: C:\Users\Meeee\AppData\Local\Temp

----------Installing Amplifi Drivers.----------

Output folder: C:\Program Files\Line6\Tools\Driver2 Archive\Amplifi

Extract: InterposerAmplifiBackEnd.dll... 100%

Extract: InterposerAmplifiBackEnd64.dll... 100%

Extract: L6AmplifiAsio_OnInterposer.dll... 100%

Extract: L6AmplifiAsio_OnInterposer_x64.dll... 100%

Extract: L6ConfigAmplifi.xml... 100%

Extract: l6AmplifiNA.inf... 100%

Extract: l6amplifina.cat... 100%

Extract: l6amplifina_64.cat... 100%

Extract: WdfCoInstaller01009.dll... 100%

Extract: l6Amplifi.sys... 100%

Extract: l6Amplifi_AvsFilter.sys... 100%

Extract: L6Driver2AmplifiControlPanel.cpl... 100%

PLUGINSDIR : C:\Users\Meeee\AppData\Local\Temp\nsi6423.tmp

Execute: "C:\Users\Meeee\AppData\Local\Temp\nsi6423.tmp\DPInst.exe" /PATH "C:\Program Files\Line6\Tools\Driver2 Archive\Amplifi" /C /SW /SA

----------Finished installing Amplifi Drivers.----------

Writing HKLM\Software\Line 6\Current Driver Versions\Amplifi

DRV_VERSION : 1.53

Writing HKLM\Software\Line 6\Driver Install Paths\Amplifi\Install_Dir

INSTDIR : C:\Program Files\Line6

Output folder: C:\Users\Meeee\AppData\Local\Temp

Running INSTALL_INTERPOSER_LIB

Create folder: C:\ProgramData\Line 6\Interposer

Installer Interposer version 22282240, existing Interposer version 23396352

Bypassing installation of Interposer.  A newer version already exists on the machine.

Output folder: C:\Program Files\Line6\Tools\Driver2 Archive\Amplifi

Extract: Line 6 Driver2 AMPLIFi v1.53 Uninstaller.exe... 100%

Writing HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Line 6 Driver2 Amplifi Uninstaller

Completed

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I held the tone and tap buttons when powering up, but the utility still cannot connect to it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, completely uninstalled, rebooted, reinstalled, swapped out the USB cable and now its working.

 

The utility didn't even ask me to put it in update mode it just updated it. Working great now.

 

Had I troubleshot this in stages I could have identified the specific problem, but I believe it was the USB cable- I don't think the reboot made a difference.

 

The cable I tried first had two chokes on it like in this pic: 380-011.jpg

 

The second I tested didn't have any ferrite chokes like that and it just worked:

usb_IMG_8400.jpg

 

Just to be clear I'm not entirely sure the cable I first tried itself was not bad- I didn't test it with another device to confirm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same issue. I've tried 3 different usb cables and the seem to work on all other devices. It keeps telling "error/read please do not disconnect or reconnect your usb. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issue, except I am using AMPLIFi 75, My first cord was in questionable status as it sat in my garage for years, So I bought another one from Wal-Mart. Im not certian the first was faulty but the new one shouldn't be. It worked enough to show me that my amp was indeed connected by my amp never updates, Read error occurs. Was there anything else I was supposed to download besides the Amplifi Utility. I guess if you got it to work please give me better detail on how you did so.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine don´t update firmware. I´ve tried two different USB- cables and ports with LINE 6 updater. It tells that I have connection to Amplifi TT 2.00 but when trying to install new firmware " Firmware update failed. An error has ocurred. Please try again" text will appear. Also with "Apple App update the App only freezes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×