Jump to content
Sign in to follow this  
kumachan

Pod Gx No Overdrive

Recommended Posts

hi everyone! 

 

i have an am std strat, s-s-s  i want to plug into my pod gx.  i just installed it into this computer.  i-5, 16G ram, win 8.1.  plenty of speed and power. however, i can turn all the knobs to insane levels and the guitar will not overdrive.  i also have several different model packs, like fx junkie, etc from a previous computer, i would like to install and cant figure out how to do it. can anyone tell me why i cannot get overdrive/distortion, and how to download the model packs i already had? thanks for any help

Share this post


Link to post
Share on other sites

just bumpin this, hoping for an answer. none of the effects are doing anything, all the amps sound exactly the same  anyone out there had this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

What program are you using?  If you are trying to use POD Farm 2.5 do you have a license for it?  If not, drop down to POD Farm 1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i am using pod farm 2.01, the software that came with the pod gx. i do have a lic for this. lic manager and monkey say everything is enabled.

 

is there any info i could provide that may be useful?

Share this post


Link to post
Share on other sites

the latest pod farm 2.5x is a free update for you... i'd get that first.

 

i am using pod farm 2.01, the software that came with the pod gx. i do have a lic for this. lic manager and monkey say everything is enabled.

 

is there any info i could provide that may be useful?

Share this post


Link to post
Share on other sites

got it, and after about 3 or 4 install/uninstalls, i finally got it to stop crashing.  but now i get no sound at all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you using a USB 2 or USB 3 port.  It will not work well with a USB 3 port.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you using a USB 2 or USB 3 port.  It will not work well with a USB 3 port.

 

 

you sir, are the winner!  i pulled it out of the usb3 and plugged it into a regular one, and voila!  works like it should! wooot!  thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×