Jump to content
Urosk

Connecting POD HD500 and Vox AD50VTamp

Recommended Posts

Hi friends

I am not such a pro when it comes to equipment so I got the next best thing for someone like myself

I bought Line6 HDPOD500 and I can't figure out how to connect it to my VOXAD50VT. Now I know that they are bot moduls and shouldn't be connected, but I can't even get the sound out. The cables are fine, bot products are working since amp is workign when I play it directly, and I can hear the sound on my headphones. So, I found a topic already here about it (https://line6.com/supportarchivenew/thread/84944/) but unlike OP, I can't even get the sound out. 

Can someone help?

Tl;dr - How to connect Line6 HDPOD 500 to VOXAD50VT (sound doesn't come out at all, everything is working fine)

Share this post


Link to post
Share on other sites

The guitar should be connected to the guitar input of the POD, and one of the POD standard jack outputs (doesn't matter which one, L or R) should be connected to the VOX amp input.

 

The switch 1/4" OUT near the pedal should be set to AMP.

 

Turn up on full the POD master volume physical knob.

 

It should surely work, unless there is a problem with the POD standard jack outputs, or if you are using a bad cable for the connection, or if the current preset has a particular setting which is blocking the output signal.

 

If you are using headphones connect them to the VOX amp since it's the last piece of gear in the above rig.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All about POD HD500/X

help and useful tips

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, hurghanico said:

The guitar should be connected to the guitar input of the POD, and one of the POD standard jack outputs (doesn't matter which one, L or R) should be connected to the VOX amp input.

 

The switch 1/4" OUT near the pedal should be set to AMP.

 

Turn up on full the POD master volume physical knob.

 

It should surely work, unless there is a problem with the POD standard jack outputs, or if you are using a bad cable for the connection, or if the current preset has a particular setting which is blocking the output signal.

 

If you are using headphones connect them to the VOX amp since it's the last piece of gear in the above rig.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All about POD HD500/X

help and useful tips

Tried it all, and even changed the settings like in the video, still nothing

)

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Urosk said:

Tried it all, and even changed the settings like in the video, still nothing

)

 

Regardless of which settings you are using, the point is that if the POD standard outputs are working fine (and I mean to say that you can attest that you tested them by connecting the device also to something else and you get the signal), then the POD connected the VOX amp (or to any other amp) should work.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

All about POD HD500/X

help and useful tips

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...