Jump to content

Variax/Helix LT capo setting not working?


Recommended Posts

I have many other presets setup with a custom tuning programmed into the tuning page on Helix LT with no problem.  For some reason when I’m setting the custom tuning to Capo on 2nd fret (all strings tuned up 2 semitones) there is no effect.  I’ve cranked them up 12 semitones and it still does not change the tuning.  The overall settings are the same as all the others that work.  
 

Input I’ve tried Guitar/Variax and only Variax.  Tuning is set to custom.  Custom tuning is set 2 semitones up.  Variax model is set.  I’ve tried with Variax model knob pressed in and out.  For some reason this setting just does not register the higher tuning (I can program it onto my Variax but I want it to be controlled through the Helix).  My backing track for Paint It Black has the electric guitar in capo on the 2nd so that’s why I’m trying to do this tuned up.  Any idea why this one preset will not work when all the others do?  Thanks I’m advance!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...