Jump to content

kev28

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About kev28

  • Rank
    Just Startin'

Profile Information

  • Registered Products
    1
  1. Hi guys, Thank you for all the answers. Firstly your solution seemed to work (disabling all other audio devices), but after 2 days maybe the issues returned. On some days it works on some it doesn't. I have checked my laptop with LatencyMon and probably found the cause: Wdf01000.sys and ACPI.sys, two Microsoft drivers that create unacceptable levels of latency. It seems like a lot of people are dealing with these drivers and still had not found any satisfactory solution. Do you encountered problems with these drivers and maybe have some possible solutions? For now it seems like a bought an expensive laptop with no use in recording and it's killing me...
  2. Hi guys! I've recently bought a new computer, dell inspiron 7577 (ssd, i7, 16gb, win10 64-bit), mainly for improving performance and efficiency when it comes to home recording. After I plugged in my Pod Studio GX some very irritating problems started (I'm using Pod Farm 2.59). The sound that went from the headphones was crackling, popping, cutting out for 0,2 - 0,5s. The crackling sounds are more frequent when I'm playing along youtube to some songs. I've started researching and it seems that a lot of people are dealing with similar problems. I've tried all possible solutions that I found here and on other forums: different usb ports, changing the power management, opening pod farm in compatibility mode, reinstalling drivers, opening pod farm with GPU enabled etc... The problems and interruptions became less frequent when I changed the Buffer Size in ToneDirect&USB Audio Streaming to higher medium, Default buffer size to 1024 and default bit depth to 32 bit. There are no crackling sounds or interruptions when I'm playing something on youtube without the guitar plugged in and playing. Here are my questions: 1. What may be the possible reasons for this kind of problems? I've thought that having a laptop with decent CPU, ram and ssd will prevent problems regarding the buffer size, let alone the need for increasing it etc. The problem is extremely frustrating because POD Farm was working good on low buffers with no problems on my old laptop (win7, i3, 4gb, hdd). 2. What may be some other possible solutions to this problem, maybe some of you encountered similar problems on the dell inspiron 7577? Interesting thing is that before dell i was testing a lenovo legion y520 and everything from pod farm to pod studio gx was working fine. 3. Is it a problem that may appear on other audio interfaces? For example if I buy a Focusrite Scarlett Solo will the problems be similar? Or is it just the line6 productsand it's lack of compatibility with win10? I would sincerely appreciate any help or response regarding my questions, Have a nice day!
×
×
  • Create New...