Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'tube comp'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Support
    • Multi-Effects Units
    • Variax Instruments
    • Amplifiers
    • Computer Based Recording
    • Live Sound
    • Pedals/Controllers
    • Dream Rig - Line 6 Product Integration
  • General Discussion
    • Share your Settings
    • Line 6 Lounge

Categories

  • General FAQ
  • Tutorial Videos
  • Effects/Controllers
    • HELIX/HX
    • Firehawk
    • FBV Controllers (MKI / MKII/ 3)
    • M5 / M9 / M13
    • JM4 Looper
    • Stompbox Modelers / ToneCore
    • ToneCore Development Kit
  • Recording
    • Helix Native
    • Echo Farm/Amp Farm
    • POD Farm / POD Studio / TonePort
    • Computer Audio Set Up and Troubleshooting
    • Riffworks Line 6 / Standard Edition
  • POD
    • POD Go
    • POD HD Family
    • POD HD500/HD500X
    • POD HD300/400
    • POD X3 Family
    • POD 2.0 / PODxt Family / Pocket POD / FloorPODs
  • AMPLIFi Series Products
    • AMPLIFi 30/75/150/TT
    • AMPLIFi FX100
    • Videos
    • Tone Creation
  • Amplifiers
    • Spider V
    • Powercab
    • Firehawk 1500
    • DT50/DT25
    • Spider IV/Spider Online
    • Spider Valve
    • Spider Jam
    • Vetta
  • Wireless
  • Live Sound
    • Relay/XD-V Digital Wireless
    • StageScape M20d Mixer
    • StageSource Speaker
  • Guitars
    • JTV / Shuriken / Variax Standard / Workbench HD
    • 1st Gen Variax Guitars / Bass / Workbench
  • Mobile Products
    • Sonic Port devices / Mobile In
    • Mobile Keys
    • MIDI Mobilizer
    • Mobile POD app
  • Dream Rig
  • Legacy Products
    • Amps
    • POD
    • Effects and Controllers
    • GearBox
    • Line 6 X2 Digital Wireless

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Registered Products

Found 4 results

  1. Hi! Anyone using the tube comp (or other model) with bass? What settings are you using and where to you place it in the signal? I´ve been using it for a while as the first block at threshold 42 % and volume at 0 %. At first i thought it sounded really good like this (low volume with headphones) but as I turn the volume up i noticed that it sounds just "wrong" and way to compressed + it is boosting the volume a bit to much. Now I have a hard time getting good settings out of the tube comp, and I think I do need a comp because it´s seems like it´s at least making something better with the tone when turned on. I just want some light compression for my active bass. I also just got and Sansamp GT2 pedal (btw awesome for bass!) and although it sounds the best in front of the Pod, I had to put it in the fx loop since it made the pitch glide/whammy useless. I think it´s the tube comp making the GT2 not sounding good by compressing and/or boosting the signal to much before hitting it. Placing the comp after the pitch and fx loop seem to have a bigger (and worse) inpact on the tone compared having it first, although this might also be me setting it "wrong". Any sugestions about how to set it up? On a side note, since taking the step from dual amp to single amps, I´ve noticed that the signal is louder when using the tuner compared to the actual patch. Any ideas?
  2. Hello all I've got a HD400 updated to the latest firmware and all but there are two effects I do not have that should be there according to the Model gallery manual, specifically the Panned phaser and the Tube comp Does anyone have the same issue? Thanx in advance!
  3. I´m trying to get the full stereo capabilities from pod hd 500 and therefore want to use a chorus at the end of my chain. Unfortunately I high notes sound terrebly painful. Without chorus the sound is good. My effect chain is TubeComp, Graphic EQ, BF Lux nrm, Stereo Delay, Plate Reverb. Treble is not boosted anywhere I can place my chorus at the very beginning, sounds ok, but no stereo of course. If I use it after the tube comp, it sound like treble is boosted at maximum. Any Ideas? Is my devce broken? Thanks for any advice
  4. Has anyone found a successful way, or is there a method in which you can use the tube comp to give patches when for example if you are playing into your computer you get a tube kind of feel and tone? Placement, settings suggestions etc. welcome. Thanks!
×
×
  • Create New...