Jump to content
Finalchimera

Blocked Footswitches (pod Hd 500)

Recommended Posts

Hey guys !

I have a little problem and I don't understand its origin :

When I use the looper, I can record my loop and right after that all my footswitches are blocked except for the 7th and the 8th footswitches.

I didn't have that problem a few weeks ago, I updated my firmware, drivers, ...

Moreover, the first time it happened to me I switched my HD 500 off and on which settled it.
But it doesn't work anymore !

 

Maybe I should try to reset the pedal?

I prefer to ask before doing something wrong !

Thanks a lot !

Finalchimera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Guru thanks for this piece of advice !

I did what you said and it seems to work fine for the moment :D

 

Thanks a lot !

Cheers !

 

Finalchimera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Guru !

The problem occured again, I reflashed the POD HD500 and it still happens.
I guess it must be a hardware problem then... :/

 

What do you think?

 

Finalchimera

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Crack it open and check your ribbon cables. Something may be loose or damaged. If it only happens when in looper mode, I would say hardware defect, especially if the reflash/reset/recal didn't fix it.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Iknowathingortwo !

Thanks for your reply, I checked and everything seems to be fine concerning the ribbon cable.

In fact, the FS6 switch is blocked all the time, the others worked fine right after the reflashing when I did it for the first time.

There must be a problem with the FS6 switch, my warranty is over anyway so maybe I should bring it to the shop I got it from and ask for help.

Thanks anyway guys !

 

Finalchimera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you try some electronics contact cleaner into the switches? Unplug it obviously. Buy a can of the aerosol contact cleaner and spray all the foot switches one at a time and press them several times to work the cleaner in and try and clean out any gunk. Worth a try!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Stumblinman !

I'll do that asap, I'll get back to you to let you know if it worked ;o))))

 

Finalchimera

Just checking up on this. Any luck? Curious what you discovered.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×