Jump to content
Sign in to follow this  
Pacemaker1000

iOS app Freezing?

Recommended Posts

Just received and all works great until I load any other app and let spider run in the background. When I return to Spider it has frozen and requires a restart every time!

bit useless unles there is a fix

Share this post


Link to post
Share on other sites

trouble ticket riased!

discovered app does not run in backround meaning every time you return to the app it attempts to reconnect.

this is successful some times but only if the duration between switching is short.

whole point is to be able to use a music app to play backing tracks etc while returning to spider app to change tones so at the moment pretty useless

i have also tried a few other ios devices all with simular results. also there is no plroblem unless amp is connected. my mustang GT used to do the same despite being wireless, untill it was sorted in ios app update. would have thought the wired connection would be more reliable

i have resisted delving further into this amp untill the issue can be resolved

 

any ideas appreciated

 

cheers guys

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for posting this Pacemaker. I have been experiencing the same freezing issue for a couple of months now. Only happens when the Line 6 Spider Remote app is running in the background and you switch it to the front again (as you said). I’m hoping that the company will correct this via an app update soon. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Done some research and looks like Apple only allow apps to run for a short period in background mode. You’ll notice if you switch back quickly it will still work. But app works ok when amp is not connected.

thanks for letting me know it’s not just me

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’m guessing this was a recent change on Apple’s part. I have had my Spider V for over a year and have only experienced this problem during the last 2-3 months. Prior to that, I was able to leave the app running in the background, bring it forward to make adjustments and it would never freeze (no matter how long it had been running in the background). This is a relatively recent issue with the app. Also, I don’t have this freezing issue with any other apps. Not sure that this helps you, though. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks hoops that helps as been emailing with tech support so will pass that on.

i do have an old iPad that only goes up to 9.x firmware so will see if that works

be good to track down where it changed

 cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope. Not even the older iOS 9.6 works. Exact same 'feeeze' with every combination of iOS devices and firmware I’ve tried.

so it’s down to the app or spider firmware!

shame as I really like the Amp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update...

just had conformation from lIne 6 they accept this is a genuine bug and will be fixed in the next update. But no timescale as to when!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the update. I was going to ask if you had heard anything from support. At least we know it’s on their radar. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just bumping this as was told by tech they are aware and it will be addressed in update. On this I kept the amp passed its return date. So bit annoyed nothing is happening.

please add if you are also troubled with this fault.

cheers

 

or better still if you’re a tech reply that a fix is imminent

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×